Best på shopping

Hvor gjør du den beste handlerunden?

Keramikk er blant de beste kjøpene du gjør i Mexico.
Keramikk er blant de beste kjøpene du gjør i Mexico. Vis mer

Både Thailand og Mexico har opplevd svært vanskelige økonomiske perioder på 90-tallet, og begge har rykte på seg for å være budsjettreisemål. Vi har sett på shoppingmulighetene.

Phuket

Thailands økonomi fikk en knekk rundt sommeren 1997, i takt med resten av kontinentet. Mens andre land har klart å hente seg opp siden den gang, går det fortsatt trutt med den Thailandske bahten. Landet er billig, og shoppingmulighetene er svært gode. Tekstiler er en klassiker. Kjøp skjorter, bukser og gensere med kjente merker fra markedene, og du kan få dem til en tiendedel av prisen hjemme. At det er piratkopier er inneforstått, selv fra selgernes side. Det er også gode muligheter for å få sydd de festklærne som du alltid har ønsket deg. Piratkopier er ’big business’ i Thailand, og på tross fra press fra Levi’s, Tag Heuer og utallige plateselskaper kan du fortsatt kjøpe piratversjoner av olabukser, klokker og cd’er til latterlig lave priser.

Cancun

Mexico kapitulerte økonomisk i 1993, og devaluerte sin peso med tre nuller. Etter en lengre periode med ustabilitet virker det nå som økonomien er på bena og pesoen holder seg stabilt i forhold til den amerikanske dollaren. Mexico er fortsatt billig etter norske standarder, men hey-dagene er nok over. De beste kjøpene i Mexico er sølvvarer, helst i form av dekorasjoner og smykker. Diverse håndarbeider er også gode kjøp, fra utskårne masker til vevde hengekøyer. Mens du først er i landet bør du selvfølgelig også passe på å få med deg en flaske tequila, Mexicos mest kjente drikk. Variasjonen i utvalget her er langt større enn på polet hjemme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vinneren er…

Thailand på ren, klar knockout. Bare husk at det er begrensinger på hvor mange kilo du kan lure meg deg hjem på flyet…