Best på barn

Flyselskapenes innsats for barn varierer. Vi har funnet ut hvilke selskaper som best passer barnefamilienes ve og vel på flyet.

Bra for barn

British Airways har stellebrett på toalettet på alle flyvninger, og sovebager for barn under to år på alle oversjøiske avganger. Vognen kan parkeres ved flytrappa, og de minste trillene tas med inn i flyet. Barnefamilier settes langt frem som mulig, eller etter valg, og selskapet forsøker å holde familien samlet. British Airways har egne barnemenyer og serverer barna først. Flypersonalet varmer gjerne melkeflasker og spedbarnsmat.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Air France har nedfellbart stellebrett på toalettene – det er også mulig å få bleier - på alle sine fly, og senger for de minste på langdistanseflygninger. Flyselskapet har lagt forholdene godt til rette for at flyturen skal være fin for store som for små. Familier blir plassert sammen slik at barna kan leke seg. Passasjerer som ikke liker støy, får fred. Air France har også barnemenyer og det er mulig å forhåndsbestille spesiell barnemat. Videre lånes det ut Play Stations på lange strekninger, det arrangeres tegnekonkurranser i høysesongene og det deles ut esker med tegnesaker til alle barn. Barnevognen kan du plassere ved flytrappen, så sant flyplassen tillater det.

Tyske Lufthansa har også lagt seg i selen for å ivareta de minstes interesser. Flyene har egne mor-barn-plasser med fasiliteter som spedbarnsmat og bleier. Denne ekstraservicen må bestilles på forhånd. Det finnes også en egen barneklubb for barn mellom 6-16 år. Disse får spesialbehandling i form av leker og besøk i cockpiten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barna er prioritert også hos KLM. Det hollandske flyselskapet har et Junior Jet Service-program. Det tilbys både spedbarnssenger og sittestoler for litt større barn, stellebrett på toalettene og barnemenyer. Imidlertid finnes dette kun på de interkontinentale avgangene og på business class. I tillegg må dette forhåndsbestilles seneste 36 timer før avgang. Det er mulig å trille barnevognene frem til flytrappen.

SAS` langdistanseflygninger får alle barn – spedbarn som tiåringer – leker. Det er installert stellebenker på toalettene, det finnes vugger og soveposer som må forhåndsbestilles. Vognen kan ikke bare tas frem til flytrappen, men du får den også hentet frem fra lasterommet ved ankomst. Dermed er du bespart for å bære barn og bagasjer gjennom store transitthaller. Bra, SAS!

De beste fasilitetene finnes på langdistanse-flygningene.

Så der…

Britannia har ikke stellerom, men stellebrett på toalettet, men det er kun på de virkelig lange flygningene som strekker seg over kontinenter. Flyselskapet forsøker å holde familier samlet så langt det går, men disse får verken bedre eller større plass. Et pluss er at barna får barnemenyer, blader, leker og tegnefilm.

Premiair tilbyr nedfellbare stellebenker på toalettet på alle flygninger. Seks babyer får senger – hvis de er under ti kilo – flere er det ikke plass til. Den som bestiller først, får seng. Barnemenyer må forhåndsbestilles. Kabinpersonalet forsøker så langt det er mulig å varme mat og drikke. Det er mulig å kjøre vognen frem til flytrappen.

Skjerpings!

Braathens har verken stellerom, sovebager for spedbarn, eller andre spesielle anordninger for barn på flyene sine. Du må belage deg på å bære barnet ditt, tungt eller lett, fra du sjekker inn til du er vel om bord i flyet, men dette er avhengig av flyplass. Braathens lover at småbarnsfamilier kan komme først inn i flyet for å velge plass, men det er kun dersom disse kommer i god tid før flyavgang.

Widerøes lengste flyvninger tar sjelden mer enn en time, og følgelig er ikke fasiliteter som soveplass og stellerom prioritert. Widerøe vil veldig gjerne ha med små på tur, og varmer mer enn gjerne en melkeflaske. I prinsippet vil flyselskapet at du skal få trille vognen frem til flytrappen, men dette avhenger av størrelsen på flyplassen. Liten flyplass betyr at det er vanskelig, større flyplass betyr større kapasitet og smidighet.