Overlegen seier til All-Suite-hotellet Al Burj Al Arab i Dubai?
Overlegen seier til All-Suite-hotellet Al Burj Al Arab i Dubai?Vis mer

Best i verden

Nylig kåret World Travel Awards de beste destinasjonene og tjenestene innen reiselivsbransjen. Stena Line ble slått til verdens mest fremgangsrike ferjeselskap.

Reisebransjen har siden 1994 gått sammen en gang i året og feiret seg selv med å kåre de beste innen eget fag. Flyselskaper, hoteller, online booking tjenester, reiseoperatører, cruiseselskaper og alt som rører seg i bransjen, konkurrerer i hele 114 kategorier. For hvert år siden oppstarten har både kategoriene og antall reiseoperatører som stemmer, blitt flere. I år ble World Travel Awards avholdt med stor festivitas på hotellet Ritz-Carlton Rose Hall på Jamaica.

Best på gambling, best på bryllupsreiser

Ceasars Palace i Las Vegas ble kåret til best i kategorien ledende gamblingsted. Ikke overraskende er Las Vegas den suverene lokalitet for spilleglade. All-suite-hotellet Burj Al Arab i Dubai smykker seg av å være absolutt best i sin klasse. Det er lite som minner om IKEA på dette overdådige luksusetablissementet. Hotellet, som er dekorert med ekte gull og korall, opplyst av krystall-lysekroner og har håndbrodert sengetøy, har et tjuetalls suiter. Alle suitene leveres med egen butler.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Prisen for verdens beste strand fikk Miamis South Beach, kanskje fordi flott-kropp-faktoren er usedvanlig høy på denne atlanterhavsstranden? Romantikeren som lengter etter sol og hete strender skal vite at den karibiske øya Antigua kunne løpe av gårde med prisen som ledende destinasjon innen bryllupsreiser. Den som savner å kunne spenne på seg skiene i disse snøløse vinterstider, kan sjekke ut Palace Hotell Gstaad. Det sveitsiske skiutfartsstedet vant prisen for som verdensledende i sitt slag, har nå godt skiføre enkelte steder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finn ut hvem som vant i kategoriene for fly her. Hvem som er de beste blant verdens hoteller, leser du her. Klikk her for å sjekke seierherrene innen destinasjoner.

Ferjeselskap til gull

Også Skandinavia var representert i konkurransen. Stena Line kan nå skryte av å være ledende i verden blant ferjeselskaper.

- Det er alltid morsomt for Stena Line å få utmerkelser, og dette er jo ikke første gang. Grunnen til at vi vinner er nok at vi har så mange slags produkter, alt fra den enkle krysningen til den store destinasjonsreisen, skryter Stena Lines Jonatan Kendall i Sverige.

Bare synd at det allerede til neste år kåres et nytt ferjeselskap til verdensledende.

Hvem blir verdens beste strand i 2001?
Hvem blir verdens beste strand i 2001? Vis mer

Malaysia neste?

Kandidatene til nominasjonen plukkes ut på grunnlag av forrige års stemmer, og søker å dekke alle industriens områder over hele verden. Kategoriene brytes ned fra verdensomspennende kategorier og ned til åtte mindre områder. Deretter deles kategoriene ytterligere opp i fagområder, destinasjoner og spesielle markeder.

Neste års kåring finner sted i Kuala Lumpur, Malaysia, 10. april.

Ut på tur?

Frister en ferietur? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.