<i>Foto: One + Only</i>
Foto: One + OnlyVis mer

Best for familier


One + Only Reethi Rah i Maldivene
Strender med sand som det fineste talkumpulver, og vann med badekarstemperatur. Slike finner du mange av i Maldivene, men One + Only Resort på Reethi Rah skal være spesielt familievennlig. Langgrunne strender med stille vann er perfekt for smårollinger, og her er det godt aktivitetstilbud til både barn og ungdom. Men billig er det ikke. En strandvilla med to queen size senger koster fra 750 dollar per natt (cirka 4.850 kroner), ikke inkludert skatter og avgifter.
På nett: One + Only

Messanges, Sør-Vest Frankrike
Den sørvestlige kysten av Frankrike er en eneste lang sandstrand. Messanges, nord for Vieux Boucau, trekkes spesielt frem som en fin familiestrand. Her kan ungene more seg med vannsport i bølgene. (Stranden passer ikke så bra for de aller minste.) Her er det bare én kafe, og god plass selv i høysesongen i august.

Fra Norge kan du fly direkte til Bordeaux med Norwegian i sommersesongen. Bordeaux ligger et stykke nord for Messanges, men hele kyststripen er fin og full av feriebyer.
På nett: Messanges og Landes Côte Sud

Gialiskaristranden på Kea, Hellas
Kea er atenernes utfartsmål når de vil vekk fra storbyen. Øya er ikke så kjent for utlendinger, og ligger en times fergetur fra Lavrio, sørøst for Aten. Kea har 1.800 innbyggere fordelt på 120 kvadratkilometer. På Kea finner du drøssevis av små bukter med sandstrender, og også et godt utvalg av tavernaer og butikker. Gialiskaristranden er altså en av de fineste.
På nett: Info om Kea og Windmill Travel, som selger en hotellpakke hit.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Spice Island Resort
Foto: Spice Island Resort Vis mer


Grand Anse, Grenada
Grenada i Karibia har flere strender, men Grand Anse er spesielt bra for familier. Den ligger like utenfor byen St John, og har det man trenger av restauranter og sportsfasiliteter.

Bo på Spice Island Beach Resort, et all-inclusive luksushotell med dobbeltrom fra 650 dollar (cirka 4.200 kroner), og 165 dollar ekstra for et barn under 12 år (cirka 1.100 kroner). Prisene gjelder per natt.
På nett: Grenada og Spice Island Beach Resort