Dette kartet viser hvordan parken ser ut.  Foto: Universal Orlando
Dette kartet viser hvordan parken ser ut. Foto: Universal OrlandoVis mer

Besøk Harry Potters verden

Fra i sommer kan du ta med barna til trollskolen Galtvort.

Den måtte selvsagt komme, fornøyelsesparken med Harry Potter som tema.

Små og store Harry Potter-fans kan fra 18. juni ta Galtvortekspressen for å besøke trollskolen Galtvort, landsbyen Galtvang og Humlesnurrs hule, blant annet.

Fornøyelsesparken heter Wizarding World of Harry Potter, og er en del av Universal Orlando i Florida. Harry Potters park er 81 mål stor.

Her kan barn og voksne spise på Three Broomsticks, kjøpe trollmanneffekter hos Ollivanders, eller kjøpe godterier hos Honeydukes.

Utenfor Hogsmead kan dere prøve Dragon's Challenge, som faktisk er to berg-og-dalbaner som krysser hverandre. Dere kan også ta en flyvetur med Hippogriffen, skapningen med hestekropp, ørnehode og store vinger.

Den amerikanske komikeren og programlederen Ellen DeGeneres fikk ta en sniktitt på parken sammen med to unge medsammensvorne. Se på klippet under, så får du et inntrykk av hvordan parken ser ut.


Se en video som viser parken i tegninger her.

På nett: Wizarding World of Harry Potter

Noen bilder av parken:

Inne i trollskolen Galtvort kan besøkende se Humlesnurrs kontor, og klasserommet der harry Potter og de andre lærte å forsvare seg mot mørke makter. Foto: Universal Orlando
Foto: Universal Orlando
Her sees Galtvortekspressen. Foto: Universal Orlando
I Galtvang kan man kikke innom de kjente butikkene Harry Potter besøker når han har fri fra skolen. Foto: Universal Orlando
Fra Galtvang. I bakgrunnen sees Galtvort. Foto: Universal Orlando
Foto: Universal Orlando


Fornøyelsesparker i Norden

Litt langt å reise helt til Florida for å dra på fornøyelsespark med ungene? Det finnes mange fine parker i de nordiske landene også. De mest kjente i Norge er Tusenfryd, Dyreparken i Kristiansand og Bø Sommerland.

For en oversikt over de mest populære fornøyelsesparkene i Norden, sjekk denne saken, der 70.000 personer (for det meste svensker) har stemt frem sine favoritter: Den beste familiemoroa i Norden.