Berry, Bond og Bardot

Heite divaer i strandkanten, my name is Bond og pikante kaninkostymer. Nå kan du teste dine filmkunnskaper en gang for alle.

Mørket senker seg i kinosalen og du suger spent på et drops i det filmen ruller over lerretet. Intellektuelle Woody Allen-filmer fra Manhattan, dekadente klassikere fra Fellinis Roma, actionfilmer fra Hollywood eller skrekkfilmer fra Skottland.

Siden Louis og Auguste Lumières første levende bilder av et tog som ruller inn på stasjonen i den lille byen La Ciotat i Provence på slutten av 1800-tallet, har mye skjedd på filmduken. Ikke minst har filmgeografien fått en helt ny dimensjon. Filmen har tatt oss med på reiser til New York med Travis Bickle i Taxidriver, Svalbard i Kjærlighetens Kjøtere og New Zealand i Once Were Warriors, for å nevne noe.

Men hva slags kunnskaper om filmgeografi har du egentlig? Hvor leter for eksempel Scarlett Johansson og Bill Murray etter meningen med livet i Lost in Translation? I hvilken fontene i Roma ser vi en dryppende våt Anita Ekberg danse halvnaken i La Dolce Vita? I denne testen ser du hvorvidt du har klart å holde deg våken i kinosetet eller ikke.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Underholdning på DinSide Reise:

pixel
  • Test deg selv - bevis hva du kan
  • Moro på tur - reisehumor
  • Reiseguiden og Skiguiden – les hva andre syns om dine reisemål