Berlin


Fakta om byen:


Innbyggertall: 3,3 millioner.
Fotballstadion: Berliner Olympiastadion som kan ta 76.000 tilskuere.
Mer informasjon på nett: Turistinformasjonens nettsider

Tre store severdigheter:


De største turistattraksjonene i Berlin er Riksdagen, Brandenburger Tor, Unter den Linden, Potsdamer Platz, Pergamonmuseum, Kurfüstendamm, Holocaust Mahnmal, Checkpoint Charlie og Jødisk museum. Det er vanskelig å si akkurat hvor store attraksjoner som Brandenburger Tor eller Unter den Linden er, fordi dette er offentlige steder og dermed umulig å tallfeste med tanke på besøkende.

Brandenburger Tor.
Foto: www.aviewoncities.com Foto: www.aviewoncities.com Vis mer


Brandenburger Tor

Ingen tur til Berlin uten et besøk på Brandenburger Tor. Denne står som et symbol på delingen av byen, da bygget lå i ingenmannsland ved Berlinermuren. Etter murens fall 22. desember 1989, ble Brandenburger Tor gjenåpnet. Pariser Platz binder sammen Brandenburger Tor og praktalléen Unter den Linden.

Adresse: Pariser Platz

Museumsøya

Museumsinsel - eller museumsøya på norsk - er et område som kan by på fem betydelige museer samlet ved elven Spree. Pergamonmuseet er det yngste av de fem museene, som for øvrig er Alte Museum, Neue Museum, Alte Nationalgalerie og Bodemuseum. Bare Pergamonmuseet har rundt 900.000 besøkende hvert år.

Adresse: Museumsinsel
På nett: Museumsinsel Berlin

Checkpoint Charlie. Vis mer


Checkpoint Charlie

Huset ved Checkpoint Charlie hadde 740.000 besøkende i 2004. Dette var det eneste passeringspunktet mellom Øst- og Vest-Berlin, etter byggingen av Berlinmuren og fram til 1990. Ved kontrollboden ligger nå museet som kan fortelle om Berlinmurens historie, Mauermuseum.

Adresse: Friedrichstraße 43-45
På nett: Mauermuseum