Åpningen forsinket med 511 dager.  Foto: Berlin Airport
Åpningen forsinket med 511 dager. Foto: Berlin AirportVis mer

Berlin Brandenburg Lufthavn utsatt igjen

Med mer enn 500 dager.

Åpningen av Berlin Brandenburg Lufthavn er igjen utsatt, helt til 27.oktober neste år. Flyplassen skulle egentlig åpnet 3. juni i år. Holder de den nye åpningsdatoen vil det være hele 511 dager etter planlagt åpningsdato.

Tilkalte ny prosjektleder

Etter flere dager med mediespekulasjoner, bestemte styret for den nye flyplassen at åpningen av Berlin Brandenburg Lufthavn måtte utsettes.

Under en måned før åpningen i juni ble arbeidet utsatt, og ny åpning ble fastsatt til 17. mars neste år. På samme tidspunkt ble også en ny prosjektleder tilkalt. Etter tre ukers evalueringsarbeid kom prosjektlederen frem til at heller ikke denne datoen var realistisk.

Du kan få erstatning når flyplassen for reisen endres

Legger ikke skjul på at dette er en skandale

– Problemene med Berlin Brandenburg Lufthavn er en skam for hele Tyskland, som ellers står for utmerket ingeniørarbeid, sier kommersiell direktør i Air Berlin, Paul Gregorwitsch, til CHECK-IN.dk.

Sliter med forsinkelser, mens Gardermoen åpner ny terminal

Risikerer konkurs

Det er ikke bare forsinket åpning den nye flyplassen sliter med. Selskapet bak flyplassen er i akutt økonomisk nød og risikerer å gå konkurs i løpet av året, hvis ikke de kommunale eller statlige eierne hoster opp mer penger.