Bergtatt av vinden

Kan du alt om vær og vind? Da er dette testen for deg.

Orkanens øye fotografert fra innsiden av US Air Force Photo. Foto: US Air Force Photo
Orkanens øye fotografert fra innsiden av US Air Force Photo. Foto: US Air Force Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne våren har vi klaget og båret oss på Østlandet. Mai har vært et eneste langt regnskyll kun avløst av et par forglemmelige soldager. Glemt er rekordvarmen i påsken og den tørre og strømdyre vinteren. Men mens vi okker oss over fuktighet og frostrier, sliter andre med flom, tornadoer, taifuner, hetebølger og andre ekstreme værproblemer.

Test deg selv

De flest har hørt om tornadoer, taifuner og tsunamier. Spørsmålet er hvor alt dette været hører hjemme? Enten det er tørke, hete, kulde, vind eller sol. Ta testen under, og se om du er en værekspert eller værignorant.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Kilder til testsvarene: Diverse oppslagsverk som Caplex, og DNMIs nettsider.

Andre geografiorienterte tester

 • Valutageografi

 • Flaggeografi

 • Krigsgeografi

 • Geonavn på norsk

 • Geografiekspert
 • Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!