Bergen best i Norge?

Bergenserne ynder å kalle byen Norges vakreste.

Publisert
<strong>I følge bergenserne har Bergen alt du kan ønske deg:</strong> Særegen arkitektur, vakker natur, og et spennende kulturliv.<br />
<i>Foto: Jorge Tutor</I>
I følge bergenserne har Bergen alt du kan ønske deg: Særegen arkitektur, vakker natur, og et spennende kulturliv.
Foto: Jorge Tutor Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Forrige uke ba vi leserne stemme over hvilket sted som er Norges beste ferieby. Med noen få ekstra stemmer enn Kristiansand var Bergen byen som fikk flest stemmer.

Mellom fjord og fjell

- Bergen er en skikkelig by i overkommelig format. Størrelsen er helt passe, og byen ligger samlet innenfor fjellene. Været skifter hele tiden, men vi har også fint vær. Når det er fint her, så er det virkelig flott, skryter Elisabeth Haavet. Hun har bodd i Bergen i 25 år, og er historiker ved universitetet i Bergen. Hun har også skrevet boken Nina Grieg - kunstner og kunstnerhustru.

- Bergen er Norges vakreste by. Den er grønn og frodig og omgitt av fjell, sier Øivind Thommesen ved Turistinformasjonen i Bergen på rungende bergensdialekt.

Begge er snare med å ramse opp alle opplevelsene som venter på alle dem som ennå ikke har vært i Bergen.

- Bergen har noe for den historisk interesserte, noe for den som er glad i musikk, mye for den som vil ut i naturen og mye spennende for barna, summerer Haavet opp.

- Bryggen har flere museer og vakre trehus, det er selve essensen av Bergen, sier Thommesen, og kommer med flere forslag til hvordan gjøre Bergen.

 • Se Bergens-ekspertenes tips til hva du ikke må glipp av i Bergen i denne artikkelen.
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer