Her er pilotene som fikk være de første menneskene til å teste den nye berg- og dalbanen i Thorpe Park. Foto: Thorpe Park
Her er pilotene som fikk være de første menneskene til å teste den nye berg- og dalbanen i Thorpe Park. Foto: Thorpe ParkVis mer

Berg- og dalbane med vinger

The Swarm åpner 15. mars, og i tester har testdukkene mistet armene sine ...

I jakten på gjestene som ønsker ville fornøyelser strekker parkeierne seg gjerne langt. I Storbritannia åpner neste måned en berg- og dalbane som blir den første i Europa med vinger. The Swarm flyr ikke, men skal by på relativt forstyrrende opplevelser likevel.

Banen ligger i fornøyelsesparken Thorpe Park utenfor London, som også fra før er kjent for ekstreme opplevelser og høyt fokus på adrenalin. I 2009 åpnet de for eksempel The Saw, verdens bratteste berg- og dalbane.

Vil du heller ha litt snillere opplevelser? Her kan du kjøre vogn ned skibakken - uten ski

Dukker mistet armene

Banen har allerede fått en del medieomtale, for eksempel i januar da testdukker tilsynelatende mistet armer og bein i en testrunde. Britiske Daily Mail er blant mediene som spekulerer i at det hele er rigget for omtalens skyld. Det har heller ikke tidligere vært uvanlig med spesielle stunt når Thorpe Park har søkt omtale av nye attraksjoner.

Fugl eller gris? Nå får Finland sitt eget Angry Bird-land

Testet av piloter

Opp-ned-kjøring og loddrette fall hører med. Foto: Thorpe Park
Opp-ned-kjøring og loddrette fall hører med. Foto: Thorpe Park Vis mer


Nå har uansett de første menneskene testet banen, fire jagerflypiloter for sikkerhets skyld (?). Britiske Metro skriver om testen, og har snakket med pilotene i etterkant.

– Selv om jeg som pilot er vant til G-krefter, så var det noen øyeblikk her som fikk magen til å vrenge seg, og jeg innrømmer at jeg fikk tårer i øynene når vi opplevde å nær treffe hindringer. Du føler virkelig at du kommer til å krasje i strukturene rundt, sa piloten Mark Cutmore ifølge Metro.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her åpner de verdens høyeste fritt-fall-attraksjon

Nesten-kollisjoner

Du sitter ikke i en ordinær berg- og dalbanevogn her, men er plassert med føttene dinglende ute på vingene. Selve banen er konstruert med flere "nesten-kollisjoner" underveis, og ligger på sin egen øy.

Billetter til parken koster 33,60 pund for voksne og 27,60 pund for barn under 12 år. Det finnes også nettrabatter og gruppetilbud.