Berber-whisky og smalahove

Stoler du på en mann som tilbyr deg te med et blodig sauehode i armkroken?

DinSide Reise vil hver uke fremover i høst og vinter presentere et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber. Under bildet finner du en kort forklaring på hvor og når bildet ble tatt, og hvorfor vi velger å vise akkurat dette bildet denne uken.

Har du et knakende godt bilde du vil vise frem? Send det til oss på reise@dinside.no, med en kort tekst som forklarer hva vi ser, og når og hvor det er tatt. Skriv også hvorfor du anbefaler dette reisemålet. Er bildet godt nok, vil vi presentere det som ukens bilde.

Ukens bilde:

 Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


I Marokko kan du se de utroligste scener utspille seg om du kommer deg litt utenfor turistområdene. Som tatt ut av 1001 natt, føler du deg av og til som om du er med i et eventyr.

Jeg møtte denne herremannen en ettermiddag i Marrakech. Han satt med et blodig avkappet geitehode under armen, og tilbød meg en kopp te fra sølvkannen sin da jeg spurte om å få ta et bilde.

De lokale kaller drikken for berber-whisky, den består av mint-te med masse sukker i. Det kjøler deg visstnok ned innvendig i den sterke solen. Vanlig whisky blir det ikke drukket så mye av i Marokko, i hvert fall ikke av de lokale.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg var tilbakeholden, men tok til slutt en kopp med mannen, som viste seg å være veldig hyggelig. Jeg var likevel lettet da jeg slapp å bli bedt på middag ...

Se flere bilder fra livet i Marrakech her...