Belek


Liker du å svinge klubba hver dag, og drømmer om velholdte greener og utfordrende onduleringer om natten? Da er det ingen tvil om hvor du legger ferien i Tyrkia.

Golf er topp i Belek. Vis mer

Belek ligger 30 kilometer øst for Antalya, og bare 20 minutters kjøring fra den internasjonale flyplassen. Stedet er bygd opp fullstendig med tanke på turisme, og da især golfturisme. Sentrum i det lille stedet består av en ganske beskjeden, men en fin liten hovedgate, noen butikker og et begrenset antall restauranter. Omgivelsene rundt er ikke
fullt så beskjedne, og byr på åtte førsteklasses golfbaner. Satsningen foregår i et stormende tempo, og i løpet av 2007 vil det være 12 baner i området. Om noen få år er det planlagt hele 18 golfbaner i det solfylte golfeldoradoet.

Golf, golf, golf ...

Belek er bygget med et 800 meter bredt belte av skog mellom boligområdene og stranden. Det er i dette beltet du finner golfbanene med sine respektive klubbhus og større resorter med all-inclusive og charterturister.

På vestsiden av Belek finner du Gloria og Nobilis banene, hvor The European Seniors' Qualifying School og the Turkish Seniors' Open tar plass. På den andre enden finner man National Golf Club. Dette er den eldste i Belek, og ble designet av den kjente banearkitekten David Feherty. Andre kjente baner er Tat Golf Club med sine 27 hull, og den nye Antalya Golf Club. Denne klubben har to baner, Pasha og Sultan. Sultan har blitt rangert til å være den 39. beste banen i Europa.


Lite annet

Golf og frukt... Vis mer

Skranter det på golfentusiasmen, skal det godt gjøres at Belek blir din favoritt i blant de tyrkiske charterstedene. Området er vakkert, men kan ikke tilby så mye annet enn sin hovedattraksjon. Rullesteinsstranden i Belek er under ”oppussing” av kommunen, og
selv om den blir fin, kan den ikke måle seg med andre strandområder på Rivieraen.


Selv om mye er fokusert rundt lange baller og hvitkledde personligheter med sixpence, finnes det likevel noen godbiter for den kulturinteresserte like i nærheten. Det imponerende amfiteateret i Aspendos ligger 15 kilometer fra Belek, og sies å være et av de best bevarte i hele Lille-Asia.

Hit flyr: Nazar, Detur og Tyrkiareiser.

>> Tilbake til hovedartikkel