BeerBike - en rullende pub

Dette er helt klart promillekjøring.

 Foto: BeerBike
Foto: BeerBike Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva hadde du sagt om du så en pedaldrevet doning full av øldrikkende gladlakser trille rundt i en norsk by? Du hadde selvsagt ikke trodd dine egne øyne.

Og du vil aldri se en såkalt beerbike på norske veier. Men i både Nederland og Tyskland er det gode muligheter for at du ser en av disse rullende pubene - beerbikes finnes i 34 tyske storbyer, og har vært en stor suksess for det tyske selskapet BeerBikes, som står bak. (De finnes også i Budapest og Beograd.)

Den pedaldrevne puben har plass til maks 16 gjester, som sitter og tråkker mens de lesker strupen med øl fra doningens tappekran. (Maksfarten er beskjedne seks km/t.)

Drakk syv millioner liter øl

Beerbike er populær å leie for utdrikkingslag, men også for andre grupper, som har lyst til å se byen på en litt annen måte. Beerbikes blir leid ut i minimum to timer av gangen, og det koster 280 euro. Pubsyklistene får bare tappet maks 10 liter øl per time. Det er innlagt toalettpauser med jevne mellomrom. Dersom noen urinerer på offentlig sted, får de en bot på 250 euro, skriver Guardian.co.uk.

Romantisk tur til Moseldalen

Rullende pubtur

Er en tur med en beerbike noe for deg? (Avsluttet)
Ja, kjempegøy!(78%)
Morsomt, men jeg står over(17%)
Skummelt - hva om noen detter av i trafikken?(5%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Men - alt er ikke grei skuring for ølsyklene. Myndighetene i Düssedorf har forbudt beerbikes etter klager fra andre trafikanter om at de forstyrrer i trafikken (generelt er det slik at jo mer øl gjestene drikker, jo mindre tråkker de på pedalene). Bare ved å få spesielle tillatelse får ølsyklene lov å operere.

 Foto: BeerBike
Foto: BeerBike Vis mer