«Bedriten» start på sydentur

Narvik (NTB): Seks og en halv time uten tilgang på toalett om bord på Spanair-flyet var en bedriten start på sydenferien.

Mange av passasjerene kunne knapt gå ut av flyet etter å ha holdt seg hele den lange veien fra Evenes til Tenerife, skriver avisen Fremover.

- Uakseptabelt og vanvittig, sier en av passasjerene, varaordfører Stig Dahl i Ballangen kommune, om flyturen til Tenerife.

Det var 1. mars at flyet lettet fra Evenes med kurs for Tenerife. Etter at de var kommet om bord, fikk passasjerene beskjed fra kapteinen om at det var feil med alle de fire toalettene i flyet. Etter en stund meddelte kapteinen at han likevel ville lette, fordi han trodde problemene med trykktoalettene ville løse seg når de kom i luften.

Etter en halvtime fikk passasjerene beskjed om at det ene toalettet kunne benyttes, men ingen måtte bruke papir. Kort tid etter informerte en av de norske flyvertinnene om at det var blitt brukt papir på toalettet, så det måtte stenges.

Så ble et annet toalett tilgjengelig, med samme papirproblematikk, og etter hvert med samme utfall. Dermed var passasjerene helt uten toalettmuligheter resten av turen.

Da flyet landet på Tenerife hadde mange av passasjerene problemer med å komme seg ut av flyet.

- Jeg fikk selv problemer. Jeg tør nesten ikke tenke på hvordan det var for mange av de eldre passasjerene. Det var helt jævlig, sier Dahl.

Turoperatøren Saga Solreiser har lagt seg flat og beklager på det sterkeste ubehaget passasjerene ble påført. Operatøren har i samråd med flyselskapet Spanair blitt enige om å «premiere» passasjerene for stor utholdenhet, tort og svie. Hver passasjer får kompensert ubehaget med 250 kroner.

  • Mer om reisejuss og tilfeller der reisende har bedt om prisavslag og penger igjen.
  • (©NTB) erik.veigard@ntb.no