Å være livredder er en tøff jobb som krever utholdenhet og gode nerver.
Å være livredder er en tøff jobb som krever utholdenhet og gode nerver.Vis mer

Baywatch for harde livet!

Denne helgen skal de lekreste badebertene og de tøffeste strandløvene vise sine ferdigheter i San Diego.

Det årlige livredningsmesterskapet kan for første gang skues på nasjonale TV- kanaler og MTV, men ingen ting slår vel å se disse solbrune muskelbuntene boltre seg live på stranden. I tre dager skal heltene løpe, svømme og padle seg vei inn til livreddernes glorifiserte posisjon. USLA National Lifeguard Championships går av stabelen 10 til 13 august i San Diego, USA.

Høyt sitter de og brune er de

Sertifiserte livreddere må gjennom hundrevis av timer med knalltøff trening. De skal jo ikke bare se godt ut, de skal også mestre førstehjelp, sikkerhet i båt og alle prosedyrene ved stranden og bassenget. Litt muskelmasse og god kondisjon kommer også godt med. Uansett om de sitter høyt over et basseng, eller om de skuer utover en av de vakre strendene, tar de jobben meget seriøst. Og er de først sertifiserte, kan de delta på mesterskapet og oppnå enda større anseelse.

Baywatch for harde livet!

  1. Hvor er San Diego?

Dette er ingen episode av Baywatch


Her er det mer svette, slit og ekte tårer enn du noen sinne vil oppleve i en episode av Baywatch. Utøvere fra hele verden samles på de hvite strendene i San Diego til det anstrengende mesterskapet. Hver dag fra klokken åtte om morgen til fem om ettermiddagen skal de prøves i de forskjellige grenene.

Men hva skal egentlig en livredder mestre? I løpet av de tre dagene skal de blant annet svømme , kjøre båt og utføre triatlon. Et strandløpet avgjør hvor gode de er til å løpe i sanden, og her løper de på tid. Brettsvømming er en viktig del av konkurransen. Utøverne må her svømme med et lite brett i bølgene, og disse ferdigheten kan bety liv eller død for den du skal redde. Dukker blir kastet på sjøen for å gjøre situasjonen så realistisk som mulig. "Personene" skal også reddes fra båt.

Alt dette er deler av en vanlig arbeidsdag for profesjonelle badevakter.

De gode samaritanerne


Uansett hvilke forhold du har til disse solbrune, gode samaritanerne, så gjør de en god jobb. Kanskje er det irriterende å se de sitte høyt der oppe over alle andre, smøre nesen med grønn solstift og plystre på deg hver gang du virkelig har det gøy, men tenk deg litt om. Disse menneskene risikerer faktisk sitt eget liv for å redde deg, og jobben er tøff! Og det er vel kanskje ikke så galt å bli reddet av en slik en heller?

Ikke bare i USA

Livreddere finnes ikke bare i USA. Har du lyst å se noen ekte Baywatch helter, kan du finne dem i Europa også. Ta en titt på vår oppdaterte restplassoversikt og finn frem til din favoritt strand. Vil du vite hva andre synes om ditt feriested, kan du kikke innom Din Reiseguide. Ellers minner vi om vår konkurranse hvor du sender ditt beste feriebilde eller din egen reiseskildring. Her kan du vinne mange fine premier.