Barnslige fornøyelser i Berlin og Amsterdam

Hvor finner man moro for minsten på tur til Berlin og Amsterdam?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Sommer er is og moro.
Sommer er is og moro. Vis mer

Hei!
Dere som har slik en god oversikt over fornøyelsesparker i Norge - dere har ikke tilfeldigvis god oversikt over det samme i Berlin og Amsterdam? Jeg håpte kanskje dere visste noe om det ...
På forhånd takk!

Hei!
Jeg antar du har sett vår oversikt over fornøyelsesparker i Norden, som vi publiserte tidligere denne uken. Her kommer noen tips for barnslige aktiviteter i Berlin og Amsterdam.

Berlin

I og rundt Berlin finner du mye moro for små og store. Er behovet å løpe fra seg litt energi, finner du 1.782 offentlige lekeplasser i den tyske hovedstaden. Her er noe av det du finner av aktiviteter for barn:

Berliner Zoo er med sine 150 år Tysklands eldste dyrepark, og kan by på imponerende 15.000 dyr. Parken har også et akvarium og et eget hus for nattedyr. Informasjon finner du på parkens hjemmeside.

Tierpark Friedrichsfelde er flatemessig den største dyrepark i verden. Her er foruten dyr, også slott, flotte hus og tropehus. Mer informasjon på parkens vevside.

Er du ute etter litt mer action, er Filmpark Babelsberg stedet. Her er actionkino, spektakulære stuntshow, studioturer og mye mer. Informasjon finner du her.

I Berlin er det også muligheter for å besøke en klassisk fornøyelsespark, Spreepark Plänterwald, med klassiske fornøyelsesattraksjoner som berg- og dalbaner, karuseller, pariserhjul med mer. Informasjon finner du her.

Når du er svett og sliten etter all denne moroa, kan det kanskje friste med et bad? Badeglede for små og store på Blub-Badeparadies. Her er basseng, rutsjebaner, tunneler og mye annen vannmoro. Mer info på stedets nettside.

Dette er noen forslag til hva du kan gjøre med barn i Berlin. Utvalget er imidlertid stort – du kan selv orientere deg på turistkontorets vevsider. Den tyske stats turistbyrå har også utarbeidet en egen brosjyre om barnas Berlin, Berlin für Kinder. Denne kan du bestille ved å kontakte det tyske turistbyrået i Oslo. Telefon: 22 85 34 91

Amsterdam

Av moro for barn i tulipanrike Amsterdam kan vi foreslå:

Besøk i Artis Zoo – Nederlands eldste dyrepark – som består av fem deler: Akvarium, botanisk hage, zoologisk museum, geologisk museum og planetarium. Mer om parken kan du lese her.

Berømte Madame Tussauds vokskabinett finner du også i Amsterdam. Her kan du studere 130 kjente fjes foreviget som voksfigur, blant annet Marilyn Monroe og Arnold Schwarzenegger. Mer her.

Du sitter på en bevegelig plattform, og får sett Nederland i 3D-film på Holland Experience 3D Theatre. Mer informasjon på kinoens nettside.

Er du klar for et bad, kan dette for eksempel tas i De Mirandabad - et tropisk badeanlegg med bølgebasseng. Er du klar for mer fart og spenning bør du sette kursen mot Six Flags Holland. Six Flags er en verdensomspennende kjede med fornøyelsesparker, med de fleste parkene i USA. Her kan du blant annet teste en berg- og dalbane i tre, i hastigheter opp til 80 kilometer i timen. Parken ligger riktignok litt utenfor Amsterdam, i Biddinghuizen - cirka 7,3 mil øst for Amsterdam, men er nok verdt et besøk. Mer info her.

Du kan søke etter mer informasjon om Amsterdam, på byens turistinformasjonsside.

Håper dette var til hjelp. God tur!

  • Videre til neste spørsmål

  • Tilbake til innledningen