Barnefrie hoteller er populære

Charterreiser med barneforbud er i vinden.

Barnefrie hoteller er super populære.  Foto: Star Tour
Barnefrie hoteller er super populære. Foto: Star Tour Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barnefrie hoteller har blitt godtatt. De er til og med ganske populære. Flere av reiseselskapene har besluttet å bygge flere av disse hotellene.

Star Tour kaller konseptet for Blue Couples - for deg som reiser uten barn. På grunn av økende interesse har selskapet bestemt seg for å bygge flere slike hoteller.

- Vi merker en økende interesse for såkalte bleiefrie hoteller. Som en følge av dette bygger vi blant annet to helt nye hotell i Thailand, sier Lena Petersson, kommunikasjonsdirektør i Star Tour, til Dinside.

Røm til sol og varme i vinter

Noe dyrere

Star Tour satser på å vekke en "lounge følelse" og tilby spa til de voksne.

- Noen av hotellene er dyrere, men det er først og fremst fordi kunder i gruppen 50+ vil bo bra når de først reiser på ferie, sier Petersson.

For de voksne charterturistene er det komfort som gjelder, men de vil gjerne ha opplevelser og er tøffere enn mange 20-åringer.

- De er ferdig med bambushytter på stranden uten aircondition og interrail uten plassbillett, sier hun.

Barnefrie hoteller

Er barnefrie hoteller noe for deg? (Avsluttet)
Ja, veldig gjerne! Orker ikke barneskrik i ferien.(51%)
Jo, men det er like irriterende med bråkete festungdom.(27%)
Jeg reiser alltid med familien, så dermed blir det barnevennlige hoteller i ferien.(13%)
Jeg synes det er hyggelig at det er familier på hotellet jeg bor, selv om jeg ikke reiser med barn selv.(9%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Flere vil bygge

Ving har planer om å bygge et nytt barnefritt hotell på Gran Canaria, hvor det allerede er plassert to fra før. De kaller disse hotellene for Sunprime-hotell.

- Vi setter opp et nytt, barnefritt hotell på Tenerife. Da tar vi et eksisterende hotell og bygger det helt om. Det kommer til å bli ferdig neste vinter, sier Gunnar Grosvold, administrerende direktør i Ving, til DinSide.

- Interessen fra gjestene er størst om vinteren, da søker voksne par et mer stille og fredelig alternativ, sier han.

Ving velger derfor også å hoppe på bølgen og sette opp et nytt barnefritt hotell. Deres barnefrie hoteller har fire stjerner, og er ikke dyrere enn andre firestjernershoteller hos selskapet.

- Selv om de barnefrie hotellene er populære bor allikevel majoriteten av gjestene våre på de ordinære hotellene, sier han.

Rekordmange nordmenn til Gran Canaria

Mer luksus

Apollo har ikke noe konsept når det kommer til barnefrie hoteller, men de har flere hoteller med 18-års grenser. Dette gjelder for det meste de mer luksuriøse hotellene deres.

- Vi har flere hoteller litt rundt omkring i verden hvor vi satser på voksne fremfor barn, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo, til DinSide.

For barn er bading det viktigste og da setter reiseselskapene opp hotell med basseng og kort vei til stranden. For voksne er spa og avslapning å foretrekke i mer rolige omgivelser.

- Apollo har også hotell der barnebasseng og vanlige basseng er plassert i forskjellige områder. Slik at barn og voksne er litt mer adskilt, sier hun.

Apollo sier at det kan bli aktuelt for dem å tenke på et konsept med hotell for voksne.

Ikke bom på vinterreisemålet

Går så det suser

Det er ikke bare i Norge det er populært med dette konseptet. I Danmark har det også slått an, spesielt for det danske reiseselskapet Spies med sine Sunprime hotel.

Beslutningen om barnefrie hoteller var klok. Kundene elsker konseptet: rom med litt ekstra luksus, restaurant med kvalitetsmat, spa, fitness-senter og bassengområde, hvor det er velsignet stille. Allerede første sesong var det første Sunprime hotellet på Gran Canaria utsolgt, og Spies følgte opp med å åpne enda et Sunprime på øya, skriver rejseliv.dk.

Her er det billigst å feriere!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer