Hva er egentlig en barnevennlig ferie?<br />
ILLUSTRASJONSFOTO/Inga Holst
Hva er egentlig en barnevennlig ferie?
ILLUSTRASJONSFOTO/Inga Holst Vis mer

Barnefiendtlig feriegruff

Turen til Tunis ble ikke helt slik den norske barnefamilien forventet.

Publisert
Sist oppdatert

Familien ville reise til et barnevennlig sted og valgte seg Marina Cap like ved Sousse. Vel fremme møter de et servicepersonale som de mener var lite imøtekommende ovenfor barna. Nå krever de penger tilbake, men er det så enkelt?

Barnevennlig?

Det vesle reiseselskapet med Tunisia som spesialitet, Detur, arrangerte reisen. De sier at Marina Cap normalt ikke selges som et barnevennlig feriested, men mener likevel at stedet er egnet for barnefamilier:

-Detur har hatt flere barnefamilier på Marina Caps leiligheter i hele vinter, og har ikke fått en eneste klage på de punktene de misfornøyde klagerne nevner.

Klagerne ble tilbudt å skifte hotell mens de ferierte i Tunisia, men takket nei til dette tilbudet. Forbrukertvisten blir sendt til behandling i Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser.

Nemndas dom

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser behandler cirka 300 tvister mellom charterselskaper og misfornøyde turister. I denne saken tar nemnda utgangspunkt i pakkreiselovens § 6 – 1: En pakkereise er mangelfull når den avviker fra det som er avtalt. Samtidig peker nemnda på at den reisende plikter å sette seg inn katalogens opplysninger. Med denne loven i ryggen mener nemnda at det ikke finnes noe som taler for at barnefamilien bør innvilges erstatning. Det er ifølge nemnda heller ingenting som taler for at ikke Marina Camp skulle være egnet for familier med barn.

Konklusjonen er klar: Det vanker ingen erstatning fra Detur til den misfornøyde barnefamilien.

Skrekkferie?

Var flyet to dager forsinket? Var hotellet langt fra like lekkert som på det fine feriekatalogbildet? Regnet det? Les mer om hvordan du klager på charterreisen og hva du kan klage på.

Ut på tur?

DinSide Reise har de nyttige reiseplanleggingsverktøyene.

 • Finn restplassen
  - Gjør et kupp. Flere tusen reiser legges daglig ut til lavpris.

 • Restplassvarsling per SMS.
  - Få beskjed når nye restplasser blir lagt ut for salg

 • Fergekalkulatoren
  - Få oversikten over fergeselskapenes tilbud.

 • Reiseguiden
  - Sjekk ut lesernes beste reisetips, eller del ditt beste reisetriks med andre.

 • Valutakalkulatoren

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer