Barnefamilienes drømmerestauranter

Synes du restauranten på hjørnet med barnestoler og stellebord er barnevennlig? Da bør du sjekke ut disse ekstremt familievennlige restaurantene i utlandet. Da kan vi snakke om barne- og familievennlige spisesteder ...

Ekstra stas med eget barnebestikk på Blue Kangaroo.
Foto: The Blue Kangaroo Vis mer

Barnefamilienes drømmerestauranter

 1. Familievennlige spisesteder i Oslo


Det er ikke lett å spore opp familievannlige restauranter i hovedstaden. Turistinformasjonen har ingen forslag og ingen registre på typisk familievennlige restauranter, og om man ikke er kjent i restaurantjungelen i Oslo, har man rundt 500 adresser å sjekke ut. Kanskje finner man den familievennlige først på siste forsøk ...

Hva kan vi egentlig forvente av en "familievennlig" eller "barnevennlig" restaurant/kafé? Og hva er det man finner om man oppsøker et sted som markedsfører seg som familievennlig? Den norske standarden for familievennlig kan ofte synes å være pizza, pølser, Kuli og barnestoler. Kanskje er det i tillegg et lite lekerom i en bortgjemt krok av lokalet.

Da har man kommet mye lenger i andre land. Her kan du spise i "regnskogen", la barna løpe fra seg i et videoovervåket lekerom med overførig til skjerm i restaurantlokalet eller la de lage middagen selv ...

Hva synes du om norske restauranter? Finnes det familievennlige alternativer, og er de egentlig familievennlige nok? Bli med på kåringen av landets mest familievennlige spisested. Skriv inn dine forslag i diskusjonsforumet under, og vi vil bruke lesernes forslag i kåringen av den beste familierestauranten i landet.

>> Klikk her for å se noen familievennlige spisesteder i Oslo.

Spis i en regnskog

Du kan spise i en innendørs regnskog med vannfall og store akvarier, i restaurantene til kjeden The Rainforest Cafe. Den nærmeste er på Piccadilly Circus i London, men det finnes avdelinger også i Paris (Disneyland Resort Paris), og rundt 25 i USA. Her serveres det mat inspirert fra Mexico, Asia ig Karibia. Det er også muligheter for å handle litt mat, leker, klær og musikk.

  Adresse: The Rainforest Cafe, 20 Shaftesbury Avenue, Piccadilly Circus, London.
  Ekstern nettside med mer informasjon: Rainforestcafes nettside

De voksne kan slappe av med maten og følge med på podens aktiviteter i lekerommet, via plasmaskjermen på veggen.
Foto: The Blue Kangaroo Vis mer


Blue Kangaroo

Her har man tatt barnefamilien på alvor; det er tre avskjermede lekeområder for barn i forskjellige aldere, hvor barna kan leke seg med likesinnede mens mor eller far slapper av med mat og god drikke i restauranten. Lekeområdene er TV-overvåket, og foreldrene kan følge med på barnas lek på plasmaskjermer i restauranten. Barna får servert maten ASAP, med morsomt barnebestikk, mens de voksne får servert maten litt senere og kan slappe av med middagen mens barna leker. Her er det en variert barnemeny med blant annet økologiske matvarer og ekstraporsjoner med grønnsaker.

Barna får være kokker

På Kinderkookkafé i Amsterdam inviteres barna til å være kokker. De får være med å lage middag, eller kake på søndagene. Det er aldersgrenser for kokkestillingene, så sjekk med restauranten om barnet er gammelt nok. Litt forskjellige aldersgrenser etter hva man skal bake/koke.

Pizzakokk i NY

Restauranten Two Boots i Brooklyn, New York, serverer godt krydret mat i cajun- og italiensk stil til de voksne, og til barna står det blant annet pizzafjes og sløyfepasta på menyen. Alle barn som kommer hit for utdelt rå pizzadeig, som kan eltes og lekes med til det ikke er noenting igjen ... Her kan man tegne på duken og se på kokken når han lager maten. Alle spørsmål besvares med stor tålmodighet. Her arrangeres også barneselskap, hvor barna får lære og være med på å bake sin egen pizza.

  Adresse: 514 2nd Street, Park Slope, Brooklyn, New York
  Ekstern nettside med mer informasjon: Two Boots nettside

Jekyll & Hyde, restaurant som ikek passer for deg som er svak i magen ...
Foto: Jekyll & Hyde Club Vis mer


Temarestauranter

New York har også flere temarestauranter som vil glede barn i den rette alderen. Hard Rock Cafe med all utsmykningen og den obligatoriske T-skjorten er et alternativ for barn i den rette alderen. På Mars2112 bar og restaurant kan du spise i Mars-miljø, snakke med marsboere og drikke Mars-øl. Passer bra for deg som liker science fiction, og restauranten har i tillegg en spillavdeling for de større barna (husk småpenger). De grøsserglade kan ta en tur til restaurenten Jekyll & Hyde Club som har flotte og skrekkelige effekter for deg som ikke er lettskremt.

  Adresser: Hard Rock Cafe, 221 W. 57th St., New York.
  Mars 2112, 1633 Broadway, 51st Street, NYC.
  Jekyll & Hyde Club, 1409 Sixth Ave., NYC.
  Eksterne nettsider med mer informasjon: Hard Rocks nettside, Mars 212, Jekyll & Hyde Club

Norges beste?

Hvor er Norges beste familierestaurant, og hva er det som gjør den til det? Skriv inn din norske familiefavoritt i diskusjonsforumet under, og vi vil bruke informasjonen til å kåre Norges beste familierestaurant.

>> Klikk her for å se noen familievennlige spisesteder i Oslo.