Barnas Nice

Shopping, rødvin og sightseeing blir ikke mottatt med jubel hos podene. Da låter det bedre med vannrutsjebaner, fornøyelsesparker og sandslott.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Strandliv fås i de nærliggende landsbyene Villefranche og Beaulieau. Her fra stranden i Villefranche.
Strandliv fås i de nærliggende landsbyene Villefranche og Beaulieau. Her fra stranden i Villefranche. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Selve Nice sentrum bugner ikke av aktiviteter for de små, men dersom du tar turen litt utenfor finnes det aktiviteter for enhver smak. Dere kommer dere lett rundt med buss eller tog dersom dere ikke kjører egen bil.

Her er noen forslag til glede for barna på den franske blåhimmelskysten:

Badenymfer

Stranden i Nice er ikke egnet for strandhugg og plasking med barn – om det er egnet for bading i det hele tatt. Nice-stranden består nemlig av rullestein, og det er temmelig brådypt. Dersom du ønsker å nyte strandliv, bade og bygge sandslott, bør du legge turen til de nærliggende strendene i Villefranche eller Beaulieau. Her er det langgrunne strender av litt grov sand. Du kommer deg enkelt dit med buss fra Nice; Villefranche ligger 10 minutter øst for Nice, og Beaulieu ytterligere to-tre minutter lengre unna.

Du kan lese mer om Villefranche i denne artikkelen.

Fra Lamborghini til Lada

Til glede for den bilinteresserte poden – og kanskje like mye til glede for den bilinteresserte far – kan man legge en utflukt til bilmuseet, Musée de l’Automobiliste. Her kan du beundre klassiske veteranbiler, sportsbiler, Formel 1 biler, militære kjøretøy og motorsykler. Utstillingen består av over 100 biler, alt fra Lamborghini og Ferrari til Lada og mindre kjente merker.
Museet ligger like nord for Cannes, ved motorveien A8 som løper mellom Nice og Cannes.

Pris: 40 franske franc (48 NOK) for voksne, 25 franc (30 NOK) for barn.

Adresse: Autoroute A8 – Aire des Bréguières, 06250 Mougins

Dersom du likevel skal til rikingenes lekegrind Monaco, kan du dyrke bilinteressen på Collection des Voitures Anciennes - hvor du kan oppleve en utstilling på over 100 veteranbiler.

Togtur - til glede for store og små.
Togtur - til glede for store og små. Vis mer
Lekemuligheter i Parc Phoenix
Lekemuligheter i Parc Phoenix Vis mer

Tut-tut

Mens barna synes det er morsomt å kjøre tog, liker mor og far å se seg rundt. Dere kan slå to fluer i en smekk med en sightseeing-runde med det vesle by-toget. Det har avgang hver halvtime fra strandpromenaden, Promenade des Anglais, like ved turistinformasjonen som holder til i 5 Promenade des Anglais. Rundturen tar 40 minutter.

Pris: 35 franske franc, eller 42 norske kroner.

Lek og ekle kryp

I Parc Phoenix har arvingene hele 7 hektar å utfolde seg på. Her finnes noe for både store og små. En enorm park med hoppeslott, leker og grønne gressmatter. Her kan dere se struts, papegøyer og andre dyr og fugler – dere kan mate endene i innsjøen, og den hesteglade poden kan få en ridetur.
I det enorme drivhuset kan du vandre mellom 7 forskjellige tropiske klima, og besøke det som er mest spennende for barna: akvariet og krypdyrsamlingen. Du advares imidlertid mot gysninger og panikk etter et besøk blant de enorme kakkerlakkene og de hårete tarantellaene.

Pris:40 franc (48 NOK) for voksne, og 25 franc (30 NOK) for barn mellom 6 og 12 år. Barn under 6 år gratis.

Adresse: 405 Promenade des Anglais, 06200 Nice

Moro på Promenaden

De små kan også glede seg over underholdningen på Promenade des Anglais. Her kan podene beundre de større guttene som gjør halsbrekkende kunster på rollerblades og se på andre gjøglere. Den brede Promenaden er også et flott sted for en sykkeltur eller for å forsøke seg på rollerblades.

Du kan lese mer om livet på Promenade des Anglais i denne artikkelen.

Hai og delfiner

Like utenfor Antibes ligger Marineland. Her kan du beundre spekkhoggere gjennom en enorm glassvegg til bassenget. Du kan beundre delfinenes kunster, og ta en tur gjennom den undersjøiske glasstunnelen og se hai svømme rett over hodet ditt.

Pris:149 franc (178 NOK) for voksne, 99 franc (118 NOK) for barn 3-12 år.

Adresse: 306 avenue Mozart - RN7, 06600 Antibes

Sommerfulger og vannrutsjebaner

Vegg i vegg med Marineland finner du også fire andre fornøyelsesparker; La Petite Ferme Provencale (den lille gården), La Jungle des Papillons (sommerfugl-jungelen), Adventure Golf og Aqua-Splash.
På gården kan du oppleve gårdsliv fra ponniryggen eller fra en liten elvebåt. I jungelen får du se blant annet sommerfulger, flaggermus og asiatiske otere. Adventure Golf kan by på en 18-hulls minigolfbane i tropiske omgivelser, mens du kan ta et avkjølende bad i vannparken Aqua-Splash – som kan by på bølgebasseng og 12 vannrutsjebaner.

Pris:
La Jungle des Papillons: 46 franc for voksen, 31 franc for barn 3-12 år.
La Petite Ferme Provencale: 56 franc (67 NOK) for voksen, 45 franc (54 NOK) for barn 3-12 år.
Adventure Golf: 47 franc (56 NOK) for voksen, 40 franc (48 NOK) for barn 3-12 år.
Aqua-Splash: 99 franc (118 NOK) for voksen, 83 franc (99 NOK) for barn 3-12 år.
Du får rimeligere pakkepriser dersom du ønsker å besøke flere av parkene.

Adresse: 306 avenue Mozart - RN7, 06600 Antibes

 • Se vår bildespesial om barnas Nice
 • Les mer om Nice:

 • Slik gjør du Nice på et blunk

 • Livet på Promenade des Anglais

 • Vulgære Monaco

 • Luksus og idyll ved Cote d’Azur – om byene Eze Village, Villefranche-sur-Mer og Antibes

 • Blåhimmelskysten i bilder
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  DinSide Reise har tidligere skrevet om storbyaktiviteter for barn.

 • Ti barnslige i København

 • Barnas Barnas Barcelona

 • London for familien

 • Familiemoro i New York
 • Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.