Barnas kanarifavoritter

Varmt klima, fornøyelsesparker og deilige strender.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bare det er sol og varmt, trives de fleste unger i nærheten av vann. På Kanariøyene blir det sjelden så varmt om vinteren at det er et problem for unger, så øyene er velegnet for både store og små turister. Skal du ha masser av aktiviteter å velge blant, er det selvsagt mest å finne på de største øyene.

Barnevennlige strender

Sol, sand og vann er en vinnerresept for de fleste små. Det er ikke alle øyene som har godt med strender, så er det sand du jakter på bør du vite hva du velger.

Fuerteventura har masser av strender, men også mye vind. På nordsiden av øya finner du Playa de Las Dunas. Strendene er vernet, og området er satt av som nasjonalpark som kun består av gigantiske sanddyner og langgrunne strender. Perfekt for bygging av verdens største sandslott for eksempel? Merk at dette også er et populært område for nudistbadere.

På Lanzarote leier du bil eller tar buss ut til Papagayostrendene. De er kjent for muligheten til å finne sin helt egen bukt, den gylne sanden og det klare vannet.

 • Mer om strendene i avsnittet med tips for badeløver.
 • Fornøyelsesparker

  Kamelturer kan du få flere steder på Kanariøyene.
Foto: Star Tour Foto: Star Tour
  Kamelturer kan du få flere steder på Kanariøyene.
  Foto: Star Tour Foto: Star Tour Vis mer

  Er ikke havvannet eller hotellbassengene tilstrekkelig, finnes det vannparker også. For eksempel Aguapark Octopus på Tenerife. Hit går det gratis buss fra Los Cristianos og Playa de las Americas. I Puerto Rica på Gran Canaria er det også badepark, Aqua Park, med rutsjebaner og fontener.

  Papaegøyeparker og kamelridning kan du finne flere steder. For eksempel på Tenerife og Gran Canaria. I Loro Parque på Tenerife har de også delfiner, sjøløver og haier. Frister det mer med slanger og krokodiller, finner du slike skumle dyr på Gran Canaria. Cocodrilo Park i Corolillos er mest kjent for sine krokodiller, og Reptilandia sør for Agaete har både ormer og insekter.

 • Barn kan også ha glede av spesielle naturopplevelser - mer om det i avsnittet med tips for naturfrikerne.
 • Tilbake til innledningen.
 • Videre til masseturismens kanaritips.
 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!