Barnas fantasiferier

FERIE: To unger og to voksne på ferie koster flesk. Se hvor langt du kommer for pengene.>> FAMILIEFERIE: Dette koster familieferien

Små ferieprinsesser og prinser koster koster skjorta.

Foto: Morten Bjarthof/VisitDenmark Foto: Morten Bjarthof/VisitDenmark Spesielle betingelser
Små ferieprinsesser og prinser koster koster skjorta.

Foto: Morten Bjarthof/VisitDenmark Foto: Morten Bjarthof/VisitDenmark Spesielle betingelser Vis mer

Barnas fantasiferier

 1. Dette koster familieferien


- Men alle andre har vært i Syden, sier gjerne pjokken når ferien skal planlegges.

Og visst reiser nordmenn på mange utenlandsreiser. Men visste du at brorparten av feriereisene går til Sverige?

Skandinavia mest pop

Ifølge Statistisk sentralbyrås ferieundersøkelse fra 2005 viser det seg at nordmenn flest reiser på ferie i Skandinavia. Nordmenn reiste på til sammen 2.035.000 utenlandsreiser i løpet av feriemånedene juni, juli og august. Av disse gikk hele 413.000 feriereiser til Sverige, 382.000 feriereiser gikk til Danmark og 172.000 av reisene gikk til Spania. Men øverst på statistikken over populære feriereisemål, er Norge. I 2004 reiste nordmenn på 16,41 millioner feriereiser og hele 11,59 millioner av disse ferieturene ble lagt til eget land.

Dyre feriereiser

Med to barn i husholdningen blir ferien raskt et dyrt foretak. DinSide sjekket prisene for en familie på fire bestående av to voksne og to barn, til fem populære familieferier:

 • Cruise i Middelhavet
 • Legoland
 • Disney-parken i Orlando
 • Leie hus med svømmebasseng i Toscana
 • Regulær pakketur til Samos, Hellas
 • Aller billigst ferie får familien med Color Line og Legoland-pakke bestående av fergeoverfart fra Larvik til Hirtshals. Da vil en ukes ferie beløpe seg til 3.581 kroner per person for en ukes opphold. Nest prisgunstigst er et ferdigpakket ukesopphold i Syden. En regulær uke i fellesferien kan koste cirka 3.903 kroner per person. Det er også verdt å merke seg at dersom man ønsker å leie hus midt i de populære feriemånedene juli og august, kan det fort bli like kostbart, særlig om feriehuset ligger utenom lavprisselskapenes rutenett. En uke på cruise med Royal Caribbean blir faktisk 798 kroner billigere enn drømmehuset med fire sengeplasser i Toscana.

  Cruise blir familiefavoritt

  Hos Royal Caribbean Cruises, som eier Royal Caribbean Cruise Line og Celebrity Cruises, meldes det at selskapet tok med seg 3,5 millioner mennesker på sine 29 skip i 2004. I 2002 var 2,7 millioner på tur med Royal Carribbean Cruises. Den veldige veksten skyldes at selskapet i dag henvender seg til et bredere publikum, og Royal Caribbean vil gjerne ha med familier. På dagens cruiseseilinger er det lagt opp til et bredt aktivitetstilbud som skal lokke familier med små barn. De store kvantaene har presset prisene ned; prisene ligger på samme nivå som for tjue år siden. Et fire dagers cruise i Middelhavet koster i dag fra cirka 4.000 kroner. Royal Caribbean anslår at det koster rundt 1.000 kroner døgnet per person å reise på cruise.

  - Cruise har blitt et middelklasseprodukt, sier Thorbjørn Laundalen, RCCLs pr-sjef til DinSide. - Royal Carribbean vil ha med den tradisjonelle sydenturisten ombord.

  Disney dyrest

  Aller dyreste feriealternativ er barnas store drøm, Disney-parken i Orlando, Florida. Med flybilletter, overnatting og adgang til parkene vil en uke i barneparadiset koste 9.760 kroner per person. Men her finnes penger å spare: Disney-parken selger ulike pakkeløsninger hvor en kan sette sammen preferert hotellovernatting med adgang til parkene. Velger man å reise dit når flybillettene er rimeligst, i forkant av skoleslutt, så vil denne reisen bli betydelig billigere.

  >> FAMILIEFERIE: Dette koster familieferien

  Kunsten å reise billig

 • Styr unna skoleferien, se DinSides skoleferieoversikt 2005/06

 • Fly billig. Se hvem som flyr billigst hvor i billigflyguiden
 • Finn ut hvor du får mest for krona. Valutakalkulator
 • Finn restplassreiser i DinSides restplassøk.