Barnas drømmehoteller

Sov i Kardemommeby, på "savannen" eller blant troll og hekser. Her er barnas ultimate drømmehoteller.


Du finner mange slike spesielt barnevennlige overnattingssteder i forbindelse med typiske familieparker, som dyreparker, badeland og fornøyelsesparker. Merk imidlertid at dette er populære tilbud, som gjere blir raskt fullbooket, og som gjerne koster litt mer enn et ordinært hotellrom.

>> BILDESPESIAL: Barnas drømmehoteller

Bo i Kardemomme by.
Foto: Dyreparken i Kristiansand Vis mer


Folk, dyr og røvere

Dyreparken i Kristiansand er et populært utfluktsmål for barnefamilier, og selv om dyreparken har åpent hele året, er det spesielt sommerstid at barnefamiliene legger ferien dit. Kaptein Sabeltann-forestillingen kjøres daglig i perioden 8. til 30. juli, og da er det virkelig full rulle med besøkende i parken - men så er det jo også skoleferie.

I perioden 1. mai tom. 30. september, kan du leie deg inn i et av husene i Kardemommeby. Åtte av de 33 husene, er for utleie, og du kan velge mellom femmanns eller åttemannshus. Dette overnattingsalternativet er svært populært, og spesielt i Kaptein Sabeltann-perioden blir det tidlig fullbooket.

Et annet spesielt og barneinnrettet overnattingsalternativ i umiddelbar nærhet til Dyreparken, er Rica Dyreparken Hotel. Det er utformet etter tema fra Noas Ark, og er innredet med motiver og effekter fra dyrenes rike; i resepsjonen blir du for eksempel ønsker velkommen av en sjiraff, og på firemannsrommene er det køyesenger med dyretepper. Det er lekerom med aktivitetsleder, og barnevakt er tilgjengelig. Barnekino i høysesongen.

Kardemomme by
Sesong: 1. mai tom. 30. september.
Priser: Varierer med sesong. Et femmannshus koster fra 1.040 kroner i lavsesong (store deler av mai, slutten av august og hele september), og opptil 3.570 kroner i høysesong (stort sett hele skoleferien). Prisen inkluderer overnatting, sengetøy og inngangsbillet til Dyreparken. Du må vaske selv, alternativt betale 500 kroner ekstra for vask av huset. Ekstradøgn koster 720 kroner i lavsesong og 2.250 kroner i høysesong.
Tlf: 38 04 98 00
På nett: Kardemomme by

Strutsemating på Safari Camp.
Foto: Carl Swensson/Vildmarkshotellet Foto: Carl Swensson/Vildmarkshotellet Vis mer

Rica Dyreparken Hotel
Sesong: Hele året
Priser: Varierer med sesong. Dobbeltrom koster fra 980 kroner i lavsesong (1. januar til 16. juni og 14. august til 31. desember) og opptil 1.615 kroner i høysesong (8. juli til 3. august). Firemannsrom koster fra 1.415 kroner i lavsesong opptil 2.060 kroner i høysesong. Parkbilleter til Dyreparken er ikke inkludert i prisene.
Tlf: 38 14 64 00
På nett: Rica Dyreparken Hotel


Sov med dyrene på savannen ...

... eller i alle fall nesten. I Kolmårdens Dyrepark i Sverige, kan du bo i safaritelt i Safari Camp, rett ved savanneområdet i dyreparken. Nærmeste naboer er levende sebraer, sjiraffer og antiloper ... Campen består av 16 safaritelt, med elektrisitet og ekte safarisenger. Dere kjøres inn til campen i kolonne, med campverten i spissen, og vel inne bak kulissene får du muligheten til å stifte nærmere bekjentskap med dyrene. Det er grilling rundt bålet på kvelden, og her er det bare å lange inn så mye pølser og hamburgere som du kan - samt drikke. Det anbefales at barna er minst åtte år.

Dersom du har mindre barn, eller du ikke helt har sansen for å sove så tett inntil dyrene, kan en natt på det nærliggende Vildmarkshotellet være et alternativ. Hotellet kaller seg selv "Sveriges mest barnevennlige hotell", og har egen inngang til Kolmårdens Dyrepark. Vi skal ikke ta stilling til hvorvidt dette virkelig er det mest barnevennlige hotellet i Sverige, men konstaterer at det er innredet "med en smak av Afrika", og sommerstid omdefineres konferanserommene til lekerom, kino og barnedisco.

Safari Camp
Sesong: 26. juni til 20. august.
Priser: 1.700 svenske kroner for voksne og 500 SEK for barn. I pakken inngår en overnatting i Safari Camp, todagersbillett til Kolmårdens Dyrepark, samt grillmiddag og frokost.
Tlf: + 46 (0)11-15 71 00
På nett: Safari Camp

Vildmarkshotellet
Sesong: Hele året.
Priser: Det fås familiepakker tilpasset de fleste familiekonstellasjoner. Eksempelvis koster en overnatting i familierom for en familie bestående av to voksne og to barn under fire år, 2.430 svenske kroner. Er begge barna mellom fire og 15 år, koster det 2.780 kroner i samme type rom. Inkludert i prisen er overnatting, barneaktiviteter på hotellet, tilgang til bad og spa-avdeling, frokostbuffet, samt inngang til Kolmårdens Dyrepark med guidet vandring og lunsj.
Tlf: +46 (0)11-15 71 00
På nett: Vildmarkshotellet


Legoland

På Hotel Legoland, beliggende i tilknytning til Legoland-parken, kan barna bo som en ekte legoridder eller -prinsesse, blant 11.960 legoklosser. Hotellet har innredet til sammen seks rom - tre av hvert - i prinsesse- og riddertema. I hvert av rommene møter du en gedigen treport midt på veggen når du kommer inn i rommet - og løsner du på stroppene, forvandler borgportene seg magisk nok til køyesenger. Her kan altså små prinsesser og riddere få sin skjønnhetssøvn. Mor og far kan sove i den store sengen, hvor borgtårnene kneiser ved hodegjerdet.

På hotellet finnes også "vanlige" familierom, som kalles "Kids House". Dette er store rom på 32 kvadratmeter, og med barnevennlige detaljer som håndvask i barnehøyde, legobord med legoklosser på hvert rom, og små gaver i skuffene. Alle disse familierommene har i tillegg utsikt over Legoland-parken, så her kan de minste følge med på livet i parken fra sent til tidlig.

Legoland Village er et annet overnattingsalternativ med spesielt barnetekke. Dette er et familie-hostel hvor både omgivelser og rom er innredet med barna i tankene. Her er familierom for opptil fem personer, samt større sovesaler. På området finnes gjestekjøkken, minigolfbane, minizoo, aktivitets- og lekeplasser mm.

>> Bo som en prinsesse i Legoland

Hotel Legoland
Sesong: Hele året, men Legoland-parken har åpent fra 1. april til 19. oktober 2006.
Priser: Du betaler det samme for ridder- og prinsesseværelser, og familierom i Kids House. Pakke med en overnatting, en middag og to dager i Legoland-parken koster 3.911 danske kroner, og gjelder for to voksne og to barn (mellom tre og 12 år).
Tlf: + 45 75 33 12 44
På nett: Hotel Legoland

Legoland Village
Sesong: Hele året.
Priser: Familierom for fire personer koster 850 danske kroner i lavsesong (5. januar til 23. mai og 27. august til 16. desember) og 995 DKK i høysesong (24. mai til 26. august). Prisene inkluderer frokostbuffet og rebgjøring av rom. Sengetøy og håndduker kan tas med eller leie på stedet (55 DKK per person).
Tlf: +45 75 33 27 77
På nett: Legoland Village

Disney

I Disneyland Paris er det mange muligheter for å treffe blink hva gjelder overnatting for de minste. Spørsmålet er vel kanskje heller hvorvidt dette er en fulltreffer hva gjelder feriebudsjettet ... Men om du har et budsjett som åpner for en slik utskeielse, så får du nok fornøyde gjesp til kvelden.

Bo midt i parken, på det eksklusive Disneyland Hotel. Her blir du møtt velkommen til middag og frokost av Disney-figurer, og du kan få tatt bilde av dine unge håpefulle sammen med Mikke eller en annen av Disney-familien. Her er lekerom, barneklubb med barnepass mm. Dette er høybudsjettvarianten.

Er du på jakt etter "billigvarianten" innenfor Disneyland-systemet, kan Disney's Davy Crockett Ranch være et alternativ. Anlegget ligger en 15 minutters kjøretur fra Disney-parkene, og her bor du i hytter midt i Davy Crockett-land. Her er det lekeland for barn både ute og inne, og du kan klatre i trærne på ekte Robin Hood-vis.

Disneyland Hotel
Sesong: Hele året.
Priser: Fra 415 euro per rom for to voksne to netter i lavsesong, opptil 605 euro i høysesong. Prisen gjelder altså for to voksne i delt dobbeltrom i to netter, samt frokost og inngang til Disneyland-parken gjennom hele oppholdet. For barn mellom tre og 11 år regnes et tilskudd på 105 euro per barn.
Tlf: 810 6 20 30
På nett: Disneyland Hotel

Disney's Davy Crockett Ranch
Sesong: Hele året.
Priser: Fra 219 euro i lavsesong for to voksne, opptil 319 euro i høysesong. Prisen gjelder for to voksne i hytte med ett soverom, i to netter. For barn mellom tre og 11 år regnes et tilskudd på 95 euro. I prisen inngår overnatting (to netter), frokost og inngang til Disneyland.
Tlf: 810 6 20 30
På nett: Davy Crockett Ranch

De Tovenaarsberg var opprinnelig en gård, og hotellrommene ligger i det som var stallen. Vis mer


Blant troll og hekser

I nederlandske Holsloot kan du bo på eventyrlige rom, blant troll og hekser. De Tovenaarsberg heter hotellet, hvor hvert enkelt rom er forskjellig innredet, etter forskjellige tema: speilkammeret, tårnrommet, magikerrommet, trollekammeret, drømmekammeret, heksesuiten, forrådskammeret, alverommet, fe-suiten ...

Historien skal ha det til at det en gang i tiden bodde en trollmann her – og kanskje er det derfra ideen om å skape et slikt magisk overnattingssted kom.

I tillegg til overnatting, har trollmannshuset også en rikt utsmykket kafé og restaurant som er vel verd et besøk. Her serveres det middag for gjestene, men her er ingen ordinær a la carte restaurant; her serveres magikerens måltid, som er en overraskelsesmeny

De Tovenaarsberg
Sesong: Hele året.
Priser: Alle rommene er individuelt priset. Priseksempel for alverommet: 92,50 euro for to personer i en natt, eller 111 euro for to voksne og to barn, i en natt. Heksesuiten koster 152,50 euro for to, eller 190 euro for fire. De øvrige rommene koster fra 72,50 euro til 147,50 euro for to personer. Ekstraseng koster 30 euro.
Tlf: +31 (0)591-564 113 eller +31 (0)6-13164463
På nett: De Tovenaarsberg

Det er seks hytter i "gaten" hos De Herberg van Oom Lammert en Tante Klaasje. Vis mer


Sank ditt eget egg til frokost

Vi holder oss i Nederland litt til. I byen Workum kan du sove i garderobesenger, med kaklende høner som nærmeste naboer.

Ved inngangen til hotellet De Herberg van Oom Lammert en Tante Klaasje - eller Onkel Lammert og Tante Klaasjes herberge – blir du møtt av en advarsel:

«Warning: This is not an ordinary hotel.» Plakaten forklarer videre at du her kan sove i garderobesenger, plukke ferske egg fra hønene, gjøre ditt fornødne på utedo og dusje under en hageslange ...

Hotellet består av seks små hytter som er bygd rundt en "gate" inne i hotellet. Ved starten av gaten bor hønene, hvor du altså går for å plukke ferske egg til egen frokost. Den ene "hytten" ligger vegg i vegg med hønseburet, og med kun et vindu mellom sengen og hønsehuset får du virkelig følelsen av å sove med høner. For norske hyttefolk som er ganske utedovant i utgangspunktet, må vi bemerke at utedoen på dette hotellet kun er kamuflert for å se ut som en utedo ...

De Herberg van Oom Lammert en Tante Klaasje
Sesong: Hele året.
Priser: En "hytte" for to personer koster 70 euro, barn inntil fire år sover gratis, og for barn mellom fire og 12 år betaler du et tillegg på 17,50 euro. Husdyr kan overnatte for 5 euro. Alle priser inkludert frokost.
Tlf: Tlf: +31 (0)515 54 1370
På nett: De Herberg van Oom Lammert en Tante Klaasje

>> BILDESPESIAL: Barnas drømmehoteller