Barnas beste Alper

De minste koser seg når bilene er et ikke-eksisterende fenomen, og bakkene byr på passende utfordringer.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

  • Avoriaz, Frankrike
    Barnas skimekka? Avoriaz, med sine bilfrie gater, og et 50.000 kvadratmeter barneskipark, er et utmerket valg for familen. I barneskiparken tilbys barnepass, skilek, og skiskole. De litt eldre kan boltre seg i middels vanskelig bakker og fine off-pistemuligheter. Det franske barnefavoritten byr på 290 bakker, 650 km løyper, 228 heiser. Det høyeste utgangspunktet for skikjøring er 2.227 m.o.h.
  • Zermatt, Sveits
    Også den sveitsiske landsbyen Zermatts gater er bilfrie. Hest og kjerre er fremkomstmidler fremfor noen. Zermatt ligger vakkert til ved foten av Matterhorn, og har lenge vært et turistmål for rekreasjon og skiløping. Det er store variasjoner i nedfartene. Europas høyeste skiheis – 3.983 m.o.h. – med fallhøyde på 2.200 meter, befinner seg her. I Zermatt kan du stå på ski året rundt, men den beste tiden er likevel i perioden januar – mars.

    På den andre siden av fjellet ligger skibyen den italienske byen Cervinia. Når det er overskyet i Zermatt, skinner sola i Cervinia, og det er slett ikke umulig å ta turen dit.

Syns du størst er best bør du sjekke ut disse tipsene. Ungommelige sprell gjør du helst her.

Kilde: Aftonbladet, Skiinfo.no og Vagabond.