Barnas Barcelona

I en stor by finnes fornøyelsesparker, morsomme museer, klovner og ikke minst et enormt utbud av godisutsalg. Barcelona byr i tillegg på fire kilometer sandstrand.

SIRKUS: På Las Ramblas er det full rulle døgnet rundt i alle ukens dager. Se opp for de mange lommetyvene.
SIRKUS: På Las Ramblas er det full rulle døgnet rundt i alle ukens dager. Se opp for de mange lommetyvene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barcelona er kjent for sitt ville natteliv, deilige tapas og særegne arkitektur, men det er ingen grunn til at de yngste må være hjemme. DinSide Reise har funnet frem de beste fornøyelsene for podene i Katalonias hovedstad.

 • Magiske Tibidabo
  517 meter over havet ligger fornøyelsesparken Tibidabos mange attraksjoner. Tenåringen får sitt etterlengtede magesug i berg- og dalbanen, lillebror fryder seg i de mindre karusellene, og foreldre koser seg med de mange showene som settes opp i området. Sommerstid holder byens befolkning det gående døgnet rundt i området rundt fornøyelsesparken.

  I det fasinerende Museo d´Atutomates er det stilt ut automatiske leker, spill og jukebokser. Sjekk også ut skrekkens Krueger Hotel hvor Freddy fra Nightmare on Elm Street har fått jobb. Dette hotellet er nok ikke egnet for lillebror.

  Fra Avinguda de Tibidabo tar du Barcelonas siste trikk Tramvia blau, en fornøyelse i seg selv. Fornøyelsesparken har åpningstider fra kl 10.00 og frem til 20-22.00 avhengig av sesongen.

 • Las Ramblas
  Las Ramblas, som på arabisk betyr elveleiene, er et Karl Johan i tiende potens; Et stykke uregissert sirkus. Langs denne promenadegaten arbeider de som har gjort gateartisteri til profesjon. Her finnes klovner, akrobater, dukkeorkestre, peruanske barnemusikere i fargerike ponchoer, portrettegnere og et uttall juggelselgere. Paradegaten er delt inn i seksjoner, blant andre Rambla del Estudis med sine mange utsalg av fugler i bur, og pittoreske Rambla de les Flor hvor blomsterselgerne står tett i tett.

  Legg inn en godispause på Mercat de Sant Josep, bedre kjent som la Boquería, byens berømte marked. Her selges sjømat, frukt og grønt, kaker og snop i et fargerikt og høylydt sammensurium.

 • Stranden
  - Barcelona har alt. Er du lei av natteliv og shopping, drar du bare på stranda. Er du lei av stranda, tusler du inn i byen, sier Barcelona-guide Stein Bolstad i Gaudi Viatges.

  LEKENDE ARKITEKTUR: Bybefolkningen er stolte av Gaudi som har satt sitt preg på byen. La Mansana de la Discòrdia ligger ved Passeig de Gràcia er et av Gaudis verk. På avstand kan keramikkdekorasjonene minne om drops.
  LEKENDE ARKITEKTUR: Bybefolkningen er stolte av Gaudi som har satt sitt preg på byen. La Mansana de la Discòrdia ligger ved Passeig de Gràcia er et av Gaudis verk. På avstand kan keramikkdekorasjonene minne om drops. Vis mer

  Millionbyen Barcelona skilter med en fire kilometer lang sandstrand med badevakter, cafeer, promenade og dusjer. Den som besøkte den catalonske hovedstaden for noen år siden, vil se at byen har lagt ned et betydelig arbeid i å rense opp sjøen. Her er det deilig å kjøle seg ned under siestaen etter en lang formiddag med sightseeing.

 • State-of-the-art akvarium
  Barcelonas flotte akvarium ligger ved sjøfronten, og huser 21 store tanker med marint liv fra hele verden. Haiene holder til i en flott tunnel.. Åpent fra kl 10.00-20.00 hver dag. (Avenida Meridiana 297, Tlf.: 221-7474)
 • Voks i Museo de Cera
  Voksmuseet Museo de Cera ligger i en 1900-tallsbygning på Las Ramblas. Her finnes anslagsvis 300 voksfigurer av kjente personligheter. Barcelonas voksmuseum er kanskje ikke verdens beste på voks, men er dog et fornøyelig skue. Åpent hver dag fra kl 10.00 til 19.30, med avbrudd i siestaen. (Pasaje de la Banca 7, tlf.: + 47 – 93 317 26 49)

DinSide har tidligere skrevet om storbyferie med barn. Finn frem til barnlige fornøyelser i London og i New York. En hurtigguide til mustene i Barcelona finner du her

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.