Barcelona ber turistene kle på seg

Innbyggerne er lei av å se folk vandre rundt i badetøy i byens gater.

Publisert
Sist oppdatert

Barcelona er en av Spanias største turistdestinasjoner. Storbyen er en perfekt pakke av severdigheter og museer, uteliv og shopping, og sol og strand.

Turistene setter stor pris på å kunne kombinere en storbyferie med en strandferie. Og i løpet av de siste ukene har været i Barcelona vist seg fra sin beste side. Men dette har sine negative sider, mener byens innbyggere. De opplever at en del turister ikke tar på seg klærne når de forlater stranden, og sprader rundt i byens gater i badebukse eller bikinitopp.

Les også saken om de mest irriterende turistene og hvordan de ødelegger ferien din.

Vil ha slutt på spradingen

Nå vil byens myndigheter henge opp plakater som forteller turistene at det ikke er akseptert at man vandrer rundt i antrekk som egentlig er bestemt for stranden. Det skriver Yahoo News.

- Vi vil at folk skal forstå at dette er noe vi ikke liker. At det ikke er forbudt eller straffbart, men at det er noe vi ikke synes er særlig sivilisert, sa en talsperson for bymyndighetene til AFP.

I løpet av de neste ukene vil plakatene bli hengt opp på metroen, i busser og alle byens offentlige steder. Barcelonas borgermester vil også sende ut forespørsler til hoteller, barer og restauranter og oppfordre dem til å henge opp plakatene.

Les også: De verste ferieantrekkene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer