Balinesisk drage.<br />
<I>Foto: Kirsti van Hoegee</I> Foto: Kirsti van Hoegee
Balinesisk drage.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer

Bali, Indonesia, Kuala Lumpur eller Singapore?

Hvor bør en dra hvis en vil ha hyggelige priser, god mat og klart vann?

Publisert
Sist oppdatert

Bereiste, men slett ikke blaserte, venninner på 49 år skal ut på en ennå ikke innkjøpt jorden rundt billett-billett. Vi skal til New York - Australia/New Zealand, det er sikkert. Så skal vi ta 1-2 i stopp i Bali/Indonesia/Singapore/Kuala Lumpur.

Hvilket av de siste nevnte steder tror du vil være et godt valg? Vi ikke sitte ved en av tusen parasoller hele tiden, vi vil ha rent og klart vann, passe med folk, hyggelige priser og god mat, lokalbefolkning og utlendinger i naturlig mix.

Spennende på Bali

Takk for interessant og morsomt spørsmål. Vi spurte Gry Gaard (31) som har reist i flere måneder rundt i dette området om hva hun kan anbefale.

- Singapore er en dyr storby, og anbefaler dere ikke å dra dit dersom dere vil ha en billig reise. Det er veldig bra i Kuala Lumpur, men med deres preferanser vil jeg anbefale dere å reise til Bali, sier Gaard. – Selv om Bali er voldsomt turistifisert, er landet rikt på kultur. Få med dere Fire Dance, kremasjoner og de mange templene. Balineserne er svært religiøse og har mange festivaler. Det finnes det også fantastisk spennende steder som for eksempel Monkey Forest og Temple of the Young Dead i Ubud. På Gunum Batur er ligger en helt spesiell landsby hvor befolkningen ikke er hinduister som den øvrige befolkningen, men har en naturreligion, forteller Gaard.

Gaard forteller også om lavt prisnivå og god mat.

- Det er fullt mulig å bo luksuriøst for en billig penge. Man blir også simpelthen hekta på den sterke maten, og løper til butikken med en gang en kommer hjem for å forsøke å finne noen av ingrediensen der.

Reise videre

Gaard forteller også at Bali er et fint utgangspunkt for å utforske andre øyer:

- Dra for eksempel til Lombok, Timor eller Flores . På Komodo Islands lever den sjeldne Komodo-dragen. Drar dere hit skal dere være oppmerksomme på at dragene legger seg under hyttene deres.

Gry forteller at det er både enkelt og morsomt å dra ut fra Bali til de andre øyene i båt.

- De fyller opp båtene med levende høner som tilberedes etterhvert. Det er nesten litt trist etterhvert som de forsvinner fordi en begynner å like hønene, ler Gaard.

  • Lonely Planets Indonesia-sider
  • Reiseekserten ønsker de bereiste venninner en riktig god tur, og håper at dere drar nytte av svaret.

  • Er det sikkert å tillate forhåndstrekk av kreditt- eller debetkort ved hotellbestilling i utlandet?

  • Tilbake til innledningsartikkelen

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer