Bali blir neste års slager

Ny film med Julia Roberts vil skape akutt reisefeber.

Her ser vi turister på vei hjem fra en dagstur til Menjangan, en ubebodd liten øy like utenfor Balis kyst. Foto: Eric Bajart
Her ser vi turister på vei hjem fra en dagstur til Menjangan, en ubebodd liten øy like utenfor Balis kyst. Foto: Eric Bajart Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med jevne mellomrom kommer det filmer som gjør en destinasjon verdenskjent. Kaptein Corellis Mandolin satte for alvor Kefalonia på feriekartet, og filmen The Beach fikk turistene til å strømme til Thailands vestkyst og Koh Phi Phi.

I høst kommer filmen Eat Pray Love, som handler om en nyskilt kvinne som legger ut på et års reise for å "finne seg selv". Hun er innom både Italia og India før hun ender opp på Bali i Indonesia. Det er filmdiva Julia Roberts som har hovedrollen, og filmen spås stor suksess. Den er basert på en bestselgende bok ved samme navn.

Turistindustrien på Bali har allerede begynt å bruke filmen for å trekke til seg turistene. Det finnes nå turer med Eat Pray Love som tema. Ifølge USA Today har turselskapet Spirit Quest Tours opplegg der deltakerne får møte den gamle helbrederen Ketut Liyer, som spiller en sentral rolle i boken.

Foto: Davenbelle
Foto: Davenbelle Vis mer


Turistmyndighetene på Bali er ganske sikkert storfornøyde med at Eat Pray Love ble filmatisert, og at filmteamet faktisk dro dit for å spille inn filmen på de originale stedene. Øya har slitt med å tiltrekke seg turister etter terrorbombene i 2002 og 2005 som var myntet på turismen. Finanskrisen har også gjort at turisttallene har falt. Balis viktigste turistgruppe er australere, og Australia ble ganske hardt rammet av finanskrisen.

Les vår reisereportasje Drømmeøya Bali

Bali er et populært reisemål for surfere og solslikkere, men mange reiser hit med mer spirituelle hensikter. Bali er kjent for sin rike kultur, og mange hindutempler og -ritualer. En litt annen side av øyas turisme, er de såkalte strandcowboyene hvis "jobb" er å flørte og innlede forhold til de kvinnelige turistene og få dem til å betale for underholdningen. Nylig ble det laget en dokumentarfilm om fenomenet. Se traileren til filmen her

Slik kommer du deg til Bali

En rekke turoperatører har pakketurer til Bali. Apollo, Orkidéekspressen og Bennett Ferie er tre eksempler. Mange velger å reise på egenhånd. Regn med å betale fra 9.000 kroner for en tur/returbillett, og at du må ha to mellomlandinger.

Bali har et tropisk klima, og regnsesong fra desember til mars. Den beste tiden å reise på er fra juni til september. April og mai, og oktober og november er også ok. Da er det for det meste sol eller lettskyet vær, men regnskurer tidlig om morgenen og/eller sent om kvelden.

På nett: Bali Tourism Board

Her er traileren til filmen Eat Pray Love:Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer