Bali - turistfelle eller paradis?

En av verdens mest kjente ferieøyer, Bali, får frem sterke meninger hos dem som reiser dit. DinSides lesere diskuterer.

Nordlige Bali kan by på en <A TARGET="_top" HREF="http://www.dinside.no/ds/owa/a.vis?id=13256">aktiv vulkan</A>.<br />
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
Nordlige Bali kan by på en aktiv vulkan.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øya virker som en magnet på tilreisende fra hele verden, og har utvilsomt mye å by på. Det er utrolig frodig her, og øya er en av de viktigste i Indonesia både når det gjelder økonomi og kultur. Den vakre naturen og en særs fargerik kultur virker like tiltrekkende på turister som honning på fluer. Dessverre mener mange at medaljens bakside er altfor grim. DinSides lesere lar seg både begeistre og irritere.

Rotter og kakkerlakker

Kenneth reiste til Bali på bryllupsreise i 1999 med drømmer om å besøke et paradis. I stedet møtte han en "søppelfylling". Både vann og strender er skittent, og slanger du deg på stranden blir du spurt om å kjøpe hasj og heroin. I tillegg er gatene oversvømmet av søppel, rotter og kakkerlakker. Selv om det er bedre utenfor turiststedene kommer ikke Kenneth til å reise tilbake hit.

- Konklusjonen min er at Bali bør unngås hvis du har mulighet til det, avslutter Kenneth i sitt innlegg.

Gaute har mange gode tips om Bali i et annet innlegg, men sier seg delvis enig i Kenneths kritikk av strendene:

- Bademulighetene kunne vært litt bedre!

Turistfellene

Balinesisk skulptur.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
Balinesisk skulptur.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer

Flere er uenig med Kenneth. Hans Nikolai var også på Bali i 1999, og syns det var både rent og hyggelig der. Hele hans kommentar finner du her.

- Gatene var rene og fine, og jeg så ingen kakkerlakker eller rotter verken på hotellet eller i gatene.

En tredje leser, Anne Kristine, mener at Kenneth sannsynligvis har tråkket i absolutt alle turistfellene.

- Dersom man oppholder seg i Kuta hele tiden man er på Bali, så er det kanskje ikke så rart at man sitter igjen med samme minner som Kenneth.

Anne Kristine anbefaler at man bør sette seg inn i forholdene på forhånd, og gjøre en innsats for å se litt mer enn akkurat hotellområdet. Da vil man oppdage en svært vakker øy med utrolig imøtekommende mennesker. Les Anne Kristines innlegg her.

Diskutér du også

DinSides lesere har meninger, tips og råd om hundrevis av reisemål. I lesernes reiseguide på DinSide Reise kan alle legge inn vurderinger og kommentarer. Her kan du også diskutere andres innlegg. I skrivende stund finner vi syv leserinnlegg om Bali. Her kan også du bli med i diskusjonen om Bali – feriedrøm eller mareritt…

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.