Bakgrunn om Whisky-ruten

Whisky-ruten tar deg gjennom det skotske landskapet til flere klassiske maltwhiskyer.

Et meget brannfarlig lager ...
Et meget brannfarlig lager ... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den lille Arran-øya er ikke mer enn 32 kilometer tvers over, og markerer starten på Whisky-veien mellom flere klassiske maltwhiskyer. Om du reiser med klokken, vil du snuble over Lagavulin i Islay, Oban i de vestlige Highlands, Talisker på Skye, Gragganmore på Speyside, Dalwhinnie i The Highlands og Glenkinchie i The Lowlands. Hver av typene har sin unike karakter med opprinnelse i landsdelen.

Edle varer

Mellom disse stoppestedene finnes bokstavelig talt tusener av destillerier som lager whisky i alle former og størrelser, med hver sin unike karakter. Å smake på alle er en umulig oppgave, om enn ganske fornøyelig. Noen Single Malts er til og med så etterspurte at ryktene forteller om en skotsk "mafia" som forbyr eksport og endog salg av disse variantene til utlendinger.

Moderne påfunn

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tidligere ble de fleste besøkende til skotske destillerier avvist i døra. Om de var heldige tok bestyreren dem med på omvisning, men de ble uansett sendt ut igjen med tørr strupe. Ikke fordi destilleriene var uforskammede, men fordi de ikke var forberedt på de tusener av uannonserte besøkende som kom hver dag hele året. I dag har nesten hvert destilleri et besøkssenter, og guidede turer hver halve time eller deromkring. Besøket avsluttes selvsagt med smaksprøver på forskjellige årganger, og ender som ved et mirakel opp i destilleriets butikk hvor du kan kjøpe alt fra paraplyer til golfklubber med logoen til din favorittwhisky.

Mange ruter

Det er mulig å velge flere ruter, og på Internett kan du finne mye informasjon om de valgene du har. Her er noen nettsteder vi har kommet over.

  • Kart over noen av destilleriene

  • The Malt Whisky Trail

  • Fra Aberdeen Today

  • Skottlands Slott- og Whiskylandskap
  • Se bildene fra Whisky-veien.

  • Tilbake til hovedartikkelen
  • .