<b>LETTERE INNSJEKK PÅ FLYPLASSEN:</b> Nå testes det ut systemer som lar flypassasjerene skrive ut bagasjetaggen hjemmefra, sammen med boardingkortet. Foto: Colourbox
LETTERE INNSJEKK PÅ FLYPLASSEN: Nå testes det ut systemer som lar flypassasjerene skrive ut bagasjetaggen hjemmefra, sammen med boardingkortet. Foto: ColourboxVis mer

Bagasjetaggen kan printes ut hjemme

Flypassasjerer kan printe ut bagasjetaggen selv, hjemmefra. Dette skal spare tid for passasjerene.

Flypassasjerer som skal på charterreise med Thomas Cook Airlines skal være testpersoner på dette forsøksprosjektet. Det er Billund Lufthavn i Danmark som sammen med Thomas Cook står bak prosjektet, som altså skal foregå på Billund Lufthavn i mai.

Flypassasjerene skal få muligheten til å skrive ut bagasjetaggene sammen med boardingkortet, hjemmefra.

På flyplassen skal det være en egen skranke for disse passasjerene, som bare skal levere kofferten og vise frem boardingkortet.

Reisende med Thomas Cook Airlines, som flyr charterpassasjerer for Ving Reiser, kan printe ut bagasjetaggen hjemme, sammen med boardingkortet. Dette er et forsøksprosjekt på Billund Lufthavn i Danmark.           Foto: Billund Lufthavn
Reisende med Thomas Cook Airlines, som flyr charterpassasjerer for Ving Reiser, kan printe ut bagasjetaggen hjemme, sammen med boardingkortet. Dette er et forsøksprosjekt på Billund Lufthavn i Danmark. Foto: Billund Lufthavn Vis mer


Ifølge avisen JyllandsPosten og Vejle Amts Folkeblad, sier Anders Nielsen, projekt- og udviklingschef i Billund Lufthavn, at det handler om å spare tid. Om passasjerene printer ut dette hjemme, slipper de å stå i kø på flyplassen.

Billund blir den første flyplassen i verden som tilbyr dette, ifølge avisen.

Sjekk inn på flyet fra Oslo S.

Interesse ved andre lufthavner

Utviklingen av det nye systemet som skal testes ut, har foregått i samarbeide med International Air Transport Association (IATA), som er en internasjonal sammenslutning av flyselskaper. Nilsen sier til avisen at det har vært stor interesse rundt systemet fra andre flyplasser og flyselskaper.

Oslo Lufthavn Gardermoen sier til DinSide at bagasjetagger styres av flyselskapene og hvilke konsepter de ønsker å ta i bruk overfor sine kunder.

– For lufthavnen sin del har det ikke noe å si om en bagtag er skrevet ut hjemme , på en automat eller i en betjent skranke annet enn at disse passasjerene vil henvende seg direkte i en bagdrop skranke når de ankommer. Fordelen sådan er at det kan bli litt mindre kø på automatene, men ingen endring på køen ved bagdrop, sier Tonje Hesthagen, avdelingssjef for Kommunikasjon og samfunnved Oslo Lufthavn til DinSide.

Skann bagasjen din selv

Vil gjøre det lettere

– Jeg vet at det er mye som skjer i forbindelse med å gjøre reisen enklere og mer effektiv for passasjerene, og dette kan være en av disse tingene, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Markedssjef Tine Kleive-Mathisen ved Sandefjord Lufthavn Torp sier til DinSide at dette er et spennende prosjekt.

– Vi er svært interessert i å teste ut muligheter og ny teknologi som gjør det enklere for passasjerene når de kommer til flyplassen. Jeg kjenner ikke detaljene i dette, men vi har god dialog med Billund og jeg vil ta kontakt med dem for å høre mer om dette prosjektet for å se om det er noe vi kan vurdere.

Ellers er vi allerede i dialog med flere leverandører for å teste ut selvbetjent bagasjelevering der man kan printe ut bagtag på en tagomat, så dette er absolutt svært interessante ting for oss, sier Kleive-Mathisen til DinSide.