Bagasjestreik kan gi kaos i Spania

Las Palmas (NTB): Fredag går rundt 4.000 bagasjestuere på Kanariøyene og andre steder i Spania til streik. Streiken vil skape kaos i flytrafikken og kan komme til å berøre 1 million passasjerer, skrev Kanariposten onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtlige flyplasser på Kanariøyene blir berørt av streiken. Også Bilbao, Madrid, Malaga og Santiago blir rammet, og forstyrrelsene vil trolig forplante seg slik at det oppstår store forsinkelser også andre steder i Europa.

Bagasjestuerne har også varslet streik onsdag i neste uke, og det spanske luftfartsverket AENA venter ifølge Kanariposten at denne dagen blir like kaotisk. Streikene skyldes at flyselskapene Iberia og Binder Canarias ikke vil fornye kontraktene med stuerne.

Avtalen utløper 26. juli, og i stedet for å fornye den, vil de to selskapene starte et helt nytt foretak for å spare penger. Det betyr at mer enn 4.000 stuere vil miste jobbene.

En del av stuerne vil trolig få tilbud om jobb i det nye selskapet, men antakelig til lavere lønn og uten å få med seg rettigheter de har opparbeidet seg hos sine gamle arbeidsgivere. Ifølge ryktene vil det nye selskapet også satse på ufaglært arbeidskraft, skrev Kanariposten.

Mer fra Spania

(©NTB) [email protected]

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!