Dårlig med varmt vann langs kysten - kanskje badetemperaturene er mer fristende for denne karen?
Dårlig med varmt vann langs kysten - kanskje badetemperaturene er mer fristende for denne karen?Vis mer

Badevannet: Hvor er det varmest nå?

En småvarm periode forrige uke kan ikke forhindre at august bringer kaldere badevann.

Var det sommerens temperaturtopp på badefronten vi så med 22 grader i Aust-Agder forrige uke? Nå finner vi i alle fall ingen badesteder på listene som kan vise til mer enn svakt pisselunkent badevann. Ingen over tjue grader denne uken! Men for deg som likevel vil dyppe stortærne i det varmeste som fedrelandet kan by på fra naturens hånd, er det godt med steder som viser målinger på 19 grader akkurat nå.

Oslofjorden og Sørlandskysten

Aller varmest er vannet i Oslofjorden. På Huk kan Oslos ivrigste badenymfer la seg friste av det eneste vannet som kommer over 19 – med en halv grad! Ellers er det Oslofjorden nedover Sørlandskysten som kan gi temperaturer på 19 grader. Både Vestfold og Oslo er tungt inne i toppen av listen, mens Telemark og Aust-Agder har hver sin representant i temperaturtoppen denne gangen.

Badetoppen - 19 grader
StedFylke
Sørlandets NaturistsenterAust-Agder
Jettegrytene, NissedalTelemark
Hvasser, TjømeVestfold
Ørastranda, NøtterøyVestfold
Fjærholmen, NøtterøyVestfold
Ringshaug, TønsbergVestfold
BestemorstrandaOslo
IngierstrandOslo
HvervenbuktaOslo
Temperaturer samlet inn av Reiseradioen, 9. august 2000.

Fra lunkent til kaldt

Dersom du klikker på linkene ved siden av kan du se hvordan temperaturene er ellers rundt i kystnorge.. Her kan vi by på temperaturer fra nesten levelige 18 grader ned i polare ti grader. Frister ikke norske badetemperaturer vil du kanskje heller satse på å komme deg lenger sørover? Sjekk de aller ferskeste restplassene til varmere strøk. Vet du ikke sikkert hvor du vil reise - la deg inspirere av våre reisebrev i reiseguiden. Husk også at du kan sende inn både reisebrev og feriebilder til DinSide Reises
12189>Sommerkonkurranser.

Artikkelen fortsetter under annonsen