Badeforbud på spanske strender

Her får du ikke bade før etter klokken 11. Men er forbudet ulovlig?

<b>FORBUDT Å BADE FØR KLOKKA 11:</b> Her ser du promenaden langs Benalmádena Costa.  Foto: Wikimedia
FORBUDT Å BADE FØR KLOKKA 11: Her ser du promenaden langs Benalmádena Costa. Foto: Wikimedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden februar har det vært ulovlig å bade før klokken 11 på Benalmádenas strender på Costa del Sol. Tidspunktet er satt for at kommunen skal få tid til å gjøre strendene i stand med traktorene.

Samtidig ble det også forbud mot å plassere parasoller og håndduker mellom de som leier ut solsenger, og sjøen.

Ber dem endre loven

Men nå krever Junta de Andalucía, regionsmyndighetene i Andalucía, at kommunen opphever badeforbudet, ifølge Spaniaavisen.

Regionsmyndighetene stempler kommunens strandlover som ulovlige fordi de undergraver kystloven, ley de Costas. De har nå bedt kommunen om å endre den sære lokalloven.

Benalmádena skal totalt ha foreslått 46 nye lokale lover. Meningen med disse lovene er å bedre tilstanden på strendene og gjøre dem til et sted for hele familien, ifølge avisen.

Røykeforbud på Gran Canarias strender

Det er ikke bare strendene i Costa del Sol-området som har fått nye regler. Etter mye frem og tilbake har kommunestyret i Mogan besluttet at det blir røykeforbud med røykesoner på Gran Canaria likevel.

Forbudet gjelder alle strendene i kommunen; Playa de Mogan, Paya de Taurito, Playa de Tauro, Playa de Cura, Playa de Amadores, Playa de Puerto Rico, Patalavaca, Arguineguin og alle andre strender i dette kystområdet. Bare 25 prosent av arealet på strendene i Mogan kommune får røykesoner, resten skal være hundre prosent røykfrie.

En overtredelse av forbudet vil kunne resultere i en bot på inntil 450 euro, eller 3.450 norske kroner.