Badeferie i sari

KERALA, INDIA (DinSide): Plask, sprut og smil. Bli med til solskinnsruta Kerala i India.SE BILDENE: Solskinnsruta Kerala

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Badeferie i sari

  1. Solskinnsruta


- Photo, madam? Schoolpen, lady?

Ungene flokker seg rundt deg, uansett hvor du er hen i India. De smiler, ber om å bli tatt bilde av, fniser og ler. Slik som unger over alt i verden. Til tross for fattigdommen - brutto nasjonalprodukt i India var i 2003 på 2.900 dollar, og at sykdommer som lepra og polio ses ofte - er indere generøse på smil, på spørsmål og på vennlighet. DinSide tok solskinnsruta gjennom den kommuniststyrte staten Kerala, helt syd i India.

SE BILDENE: Solskinnsruta Kerala

 Foto: Inga Holst/privat/ikke til gjenbruk
Foto: Inga Holst/privat/ikke til gjenbruk Vis mer


Slik reiser du til Kerala, India

Fly: En rekke flyselskaper har Trivandrum internasjonale flyplass på sine destinasjonskart, blant andre Northwest Airlines, Kuwait Air og Quatar Airways. Prisene starter på cirka 7.500 kroner. Golden Mango travel har pakketurer til Kerala; destinasjonene er de ayurvediske sentrene Shin Shiva i Chowara og Kalari Kovilakom i Palakkad.

Antall innbyggere i India: 1.050 millioner

Hovedstad: New Dehli

Språk: Hindu, engelsk. Det er talt 24 språk som snakkes av en million mennesker eller flere. I Kerala snakkes malayalam.

Religion: Hinduisme 80 %, islam 12 %, kristendom 2 %

Klima: I februar er gjennomsnittlig dagtemperatur 30 grader og nattemperaturen 23 grader. Den varmeste måneden er mai med 34 grader som gjennomsnittlig dagtemperatur, mens den på kvelden vil være 25 grader. Den gunstigste reiseperioden er januar og februar, mens mai, juni og juli byr på mange regndager.

BNP per innbygger: 2.900 dollar (2003). (Norge 37.700 dollar i 2003)

Valuta: Indiske rupies, NOK 100 = INR 681

Middag på restaurant koster fra cirka 30 kroner. Alkohol er ikke lett tilgjengelig, men på de fleste steder hvor det er turister kan man kjøpe øl. I Kerala er det statlige alkoholutsalg.

Helse: Ifølge DinSides vaksinekalkulator bør du vaksinere deg mot hepatitt A, poliomyelitt, samt ta difteri- og tetanusvaksine. Malariaprofylakse er også nødvendig.
I tillegg kan det være aktuelt å vaksinere mot kolera og ETEC-infeksjon, hepatitt B, skogflåttencefalitt (TBE), rabiesvaksine og tuberkulose, samt ta Meningokokk C-konjugatvaksine.

Overnatting: Det er enkelt å finne hyre i Kerala. Hotellromprisen starter på 400 rupi (cirka 60 kroner), men forvent ikke all verden med standard. Husk å sjekke om det er varmtvann i springen. Be om myggnetting.

Kleskodeks: Konservativt. Å gå med miniskjørt og ørsmå topper på landsbygda i India kan sammenlignes med å gå toppløs på fest i Europa. Vil du ikke vekke oppsikt, dekker du til skuldrene og bruker skjørt som rekker til knærne.

Noen attraksjoner i Kerala: Kathakali Teaterform som oppstod på 1700-tallet. Kathakali betyr historie-spill og inneholder en rekke ulike figurer; den godhertede helten, guder og slemme typer som er grådige og voldelige. Historiespillet begynner vanligvis rundt klokken 22 og de holder på frem til morgengry. Alle rollene, også de feminine, spilles av menn og alle fremstår i friske farger.

Backwaters er systemet av elver, kanaler og sjøer som ble beskrevet i Arundathis Roys Booker-prisbelønte bok Guden for de små ting. Her ligger gårder, kirker og moskeer i lysninger i den smellgrønne palmeskogen. I elven er det kongefisker og like over palmebladene seiler ørnene. Her tilbys en sammensatt meny av turer, enten i risbåt, speedbåt eller simpelthen i en lokalferge. Merk deg at mosen på vannet er et økologisk problem som ødelegger livet i elvene.

Aktuelle nettsteder:
Kerala Tourism
Incredible India

Flere bildespesialer

DEILIG: Silkeføre på vinterstranda
BOLIVIA: Verdens farligste vei
Playa de Best-i-verden
Strippet strandkjøring i Brasil
VILLE VESTEN: Rough riders
De ekte karibiske piratene