Bad midt i storbyen

Stadig flere europeiske storbyer anlegger strender for å glede både innbyggere og turister. Se hvor du kan bade midt i byen.

Strandløven som også trives i asfaltjungelen kan vel ikke ønske seg mer enn en ferie full av shopping, severdigheter, pulserende nattliv - og sol og strand.

Du kan nemlig få i både pose og sekk i stadig flere europeiske storbyer. Det er ikke alle storbyer (hvis byer som Oslo og Gøteborg kan kalles det) som har flotte strender like ved sentrum. Men mange av de som ikke har det, lager likegodt en kunstig strand der både byens innbyggere og tilreisende turister kan slange seg.

Storby og strand. Foto: City Beach Club
Storby og strand. Foto: City Beach Club Vis mer

Det hele begynte i 2002 i Paris, som stengte en
bit av veien langs Seinen for å gjøre plass til 3.000 tonn sand, palmer, parasoller og solsenger.

Her er en oversikt over storbystrendene, og når de er åpne:

Amsterdam
Når: Juli til begynnelsen av september
Hvor: Vest for sentralstasjonen
Info: I Amsterdam ligger det flere storbystrender: Amsterdam Plage(med basseng, dansegulv og djer), Blijburg (kalles også Happy Village), Strand West og Strand Zuit.

Berlin
Når: Mai-august/september
Hvor: Ved elven Spree bak Reichstag i bydelen Mitte
Info: BundesPresseStrand - Flere bystrender oppstår hver sommer, når kanalsidene dekkes av sand, solstoler, parasoller og griller.

London
Når: Juli–september
Hvor: Shoreditch i East End.
Info: City Beach Club -
Bryggeriet Old Trumans parkeringsplass blir en strand om sommeren. Med sand fra Jamaica, palmer, solstoler og en brasiliansk bar.

Paris
Når: 19 juli-19 august
Hvor: Ved Pont Neuf og Hotel de Ville.
Info: Paris-Plage ligger på begge sider av Seinen. På den vestlige siden er det et svømmebasseng med renset elvevann. På stranda er det forskjellige aktiviteter som konserter, volleyball og dans.

Rom
Når: Juni - midten av september
Hvor: På begge sider av Tiber, ved Castel St Angelo og St Peterskirken
Tiber Village har hvit sand, to bassenger, kunstgress og bar.

København
Når: 1. juni -31. august
Hvor: Langs Amager Strandvej, ut mot Øresund
Amager Strand har tilsammen 4,6 kilometer strandlinje, og det er mange aktiviteter der, som foreksempel salsadansing, rugbyturnering, beachvolleyball og mye mer.

Kilde: Expressen