Backpackerhotell er "dødsfeller"

Billige backpackerhotell er potensielle dødsfeller, mener nettside for backpackere.

Publisert
Sist oppdatert

Branner i backpackerhotell har kostet 34 unge mennesker livet i løpet av ni måneder i 2007, viser tall nettsiden gapyear.com har samlet inn.

Dødsfallene er resultat av likegyldighet eller at turistene har vært for fulle til å komme seg ut, skriver The Times.

Hosteller i Sørøst-Asia er spesielt utsatt for brann fordi de ofte er bygget av tre, og mangler brannslukkingsutstyr. Når brannen først oppstår, er det oftest røykforgiftning som tar livet av folk, fordi de ikke klarer å orientere seg og finne veien ut, eller er for fulle.

- Da jeg reiste ut i verden som 18-åring, bodde jeg i et utall hosteller som var rene dødsfellene. Mange hadde bare én utgang ut på gaten, og gitter foran vinduene hindret folk i å komme seg ut den veien, sa Tom Griffiths, mannen bak gapyear.com, til The Times.

Det viktigste du kan gjøre selv, er å sjekke ut rømningsveiene straks du ankommer hostellet. Har ikke hostellet røykvarslere og brannslukkingsapparater, bør du vurdere å bo et annet sted.

En av de mest alvorlige hostellbrannene de seneste årene, var brannen ved Palace Hostel i Queensland, Australia, i juni 2000, hvor 15 backpackere døde. Fem år senere, i 2005, viste en rapport utarbeidet av Australian Tourism Export Council at 100 av Sydneys hosteller var overfylte og farlige, uten røykvarslere, brannslukkingsapparater, sprinkleranlegg eller rømningsveier. Organisasjonen anbefalte backpackere som reiser til Australia å bo på hosteller som var medlemmer av YHA Australia, for å garantere sikkerheten.

Kilde: The Times


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer