Backpacker

 Foto: Dag Erik Grøtnæs
Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Backpacker

Spillet
I Backpacker reiser du og dine motspillere rundt i byer i Europa for å skaffe dere jobb, og for å tjene mest mulig penger. Dere har 21 europeiske byer å velge mellom, og man avtaler på forhånd hvor mange byer, og hvilke, som skal være med i spillet for at noen skal vinne. Når man har spilt ferdig en by, telles pengene opp, og den med mest penger vinner byen. Et postkort signaliserer at du har vunnet byen. Den spilleren med flest byer til slutt, vinner spillet.

 • Design
  Spillet har et OK utseende. Litt kjedelig motiv, men pluss for små spillbrett som fungerer godt. Selve spørrebøkene liker vi, men det blir vanskelig å orientere seg rundt bøkene etter hvert. Spillebrikkene er små og vanskelig å håndtere. Hardplasten gjør dem imidlertid veldig holdbare.

 • Spillvennlighet
  Spørsmålsbøkene med systemet for å navigere seg til rett spørsmål blir tungvinte og vanskelige. Derfor blir det mye knoting med å holde bokmerkene på plass for at man skal huske hvor man er i spørrebøkene og arbeidsbøkene. Man burde helt klart funnet en annen måte å orientere seg i spørsmålsbøkene på. Vi synes også det blir et problem med måten man tjener opp penger på. Det blir fort mye surr, og man må sitte limt til regelheftet for å få alt riktig.

 • Tidsbruk
  Spillet går tregt og man blir fort lei. En del av dette skyldes kompliserte regler og mye generell rot i spillet. Når man går fort lei, har spillutviklerne et problem. Det at vi får problemer med måten å tjene penger på, kombinert med en del faktafeil, gjør at vi til slutt mister interessen for spillet.

 • Vanskelighetsgrad
  Spørsmålene er varierte og fine - i utgangspunktet. Men hvordan kan man måle vanskelighetsgraden på spørsmålene når man ikke kan være sikker på om svarene er rette eller gale? Faktafeil skjemmer spillet stort. Av det lille vi spilte avdekket vi fire grove faktafeil. Videre er det også vanskelig å spille fordi det blir mye surr i reglene. Ting MÅ gjøres enklere. For øvrig er Backpacker delt opp i to kategorier. En juniordel og en voksendel. Dette er bra ettersom det da gjør det lettere for eldre og yngre deltakere å spille sammen.

  Konklusjon

  Anne-Lise Sørli tror på rekordsommer for charterbransjen.
  Anne-Lise Sørli tror på rekordsommer for charterbransjen. Vis mer


  Den store skuffelsen i testen. Arbeidsplassbøkene er veldig vanskelige å tyde. Problemet med disse er at de har grå striper i to forskjellige toner ned langs hele siden. Spørsmålene glir inn i gråtonene til andre spørsmål, og det krever ofte lang grubling over hva som hører til hva i spørsmålene. Dette gjør spillet veldig tungt å bruke. Dessuten fungerer ikke bokmerkene spesielt godt. Det må da være mulig å få til en bedre løsning enn dette?

  Brikkene er altfor mange, altfor små, og det er for mange funksjoner. Det tar lang tid å spille, og man blir fort lei etter å ikke ha kommet noen vei på to timers spilling.

  I tillegg skjemmes "Backpacker" av altfor mange faktafeil. På kort tid avdekket vi at i følge Backpacker:

 • er det 455.000 innsjøer i Norge. Finland, som er "de tusen sjøers land," har 55.000 innsjøer til sammenlikning. Norge kommer ikke i nærheten av dette.
 • heter skuespilleren som spilte Kojac, Telly Salavas. Riktig skal være Savalas.
 • heter bydelen Djurgården i Stockholm visstnok Djurparken.
 • heter ishockeylaget Malmø Redhawks, Malmø Rednecks.

  Dette blir rett og slett rimelig pinlig, og får oss til å sette spørsmålstegn til hvor mye som egentlig er riktig. Med andre ord, spillet kan ikke stoles på, og alle svar må etterprøves.

  Pris: 359 kroner

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!