Backpacker-ruta

På denne ruta er du garantert å møte backpackere fra andre land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

De fleste som drar på øyhopping i Hellas, velger Kykladene. Her er det kort vei mellom øyene, og mange fergeavganger. Det er lurt å ta direktefly til Santorini. Det går også fly til Paros og Naxos.

Vår backpacker-rute innholder ikke uoppdagede eller stille øyer. Vil du kombinere populære øyer med roligere øyer, bør du lese vår guide til øyer utenfor allfarvei i Kykladene.

Santorini

Santorini ligger midt i smørøyet i Kykladene, med gode båtforbindelser til andre øyer. Strendene er stort sett ikke mye å skryte av. Vær forberedt på mye folk og relativt høyt prisnivå.

Så over til de gode sidene: Det er ikke uten grunn at denne øya er av Hellas og til og med Middelhavets mest fotograferte. Santorini, eller Thira som den offisielt heter, er definitivt den mest spektakulære av de greske øyene. En gang en vulkan som blåste seg selv i lufta (omkring 1.500 år f.kr). Nå ligger hovedstaden Thira på kraterkanten med uforlignelig utsikt over havet.

Helt nord på øya ligger den idylliske byen Oia. Solnedgangen her glemmer man ikke så lett.

Ios

Stranden Manganari på Ios er en av øyas beste. 
Foto: Morten Eidsnes Foto: Morten Eidsnes
Stranden Manganari på Ios er en av øyas beste.
Foto: Morten Eidsnes Foto: Morten Eidsnes Vis mer

“This is Ios. Party all night, sleep all day”. Med disse ordene ble undertegnede ønsket velkommen til Egeerhavets svar på Ibiza. Og fest ble det. Overalt, og hele tiden var det diskorytmer, rusa ungdommer og høy partyfaktor.

Ios er en liten øy med pene strender, men det er ikke det som lokker. Er du ute etter party, party og atter party, er Ios perfekt. Hvis ikke bør du dra forbi, og velge neste stopp. Prisnivået er lavere enn på Santorini, og båtforbindelsene er gode.

Paros

Solnedgang på Paros.
Foto: Rune Kippervik Foto: Rune Kippervik
Solnedgang på Paros.
Foto: Rune Kippervik Foto: Rune Kippervik Vis mer

På Paros kan du velge mellom rolig strandliv eller høy partyfaktor. Havnebyen Parikia er godt tilrettelagt for de som vil shoppe og feste. Dette er en travel by om sommeren, med svært gode båtforbindelser til de andre øyene. Vil du heller dra til en øy med muligheter for å se en greker som ikke lever av turisme, så velg Naxos i stedet.

Fiskerlandsbyen Náusa, 12 km nord for Parikia , er vakker, men ikke lenger fredelig. Her kan du spise fisk som er så fersk at du ser den bli fisket. De som ønsker avslappende strandliv, kan dra til Piso Livadi. Et hyggelig og rolig sted for fiskere og turister.

Antiparos

En kort fergetur fra Paros, og du befinner deg på bilfrie Antiparos. Fergene går mange ganger om dagen. Her er det langgrunne strender, fredelige gater i havnebyen og vakker natur. Prisnivået er lavere enn på Paros, og strendene mye finere.

Hulen Spìleo drar mange turister. Du betaler, og går ned 400 trappetrinn i den mørke og dryppende hulen.

Mykonos

Etter å ha slappet av på Antiparos, frister kanskje fasjonable Mykonos. Øya har fergeforbindelse både til Paros og Naxos.

Med fine strender og en vakker havn i Mykonos by satset denne øya nord i Kykladene tidlig på turisme. Mykonos by er kanskje en av de vakreste byene på de greske øyer. Med utstrakt internasjonalt klientell er dette en av Hellas' dyreste øyer. Hit kommer de fra hele verden - enten via den internasjonale flyplassen på øya, eller med cruisebåt. Og selvsagt også med ferger og hurtigbåter. Både uteliv, restauranter og butikker bærer preg av dette både i forhold til utvalg og pris. Aller livligst om natten er det nok i bydelen "Lille Venezia".

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!