Baby-blinkskudd

Babyer har også reiseminner - i alle fall om foreldrene tar bilder underveis som her.

Badebaby på eksotisk feriereise fotografert av far, Børre Opsahl. Foto: Børre Opsahl
Badebaby på eksotisk feriereise fotografert av far, Børre Opsahl. Foto: Børre Opsahl Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tredje runde i sommerens fotokonkurranse er avgjort. Første blinkskudd viste et sommerlig Norge, og forrige ukes vinnerbilde var et uvanlig strandmotiv fra den andre siden av kloden. Denne uken befinner vi oss også på en fjern strand. Det har forsåvidt liten betydning for selve bildet som viser en babys første ferie.

Tropisk paradis for Katharina

De nybakte foreldrene tok med sin tre måneder gamle datter Katharina til de tropiske Seychellene i fjor høst. Vedlagt finner dere bildet som ble tatt på La Digue, Seychellene, i fjor høst. Vi hadde med oss datteren vår som nettopp hadde fylt 3 måneder, og storkoste oss i 16 dager.

- Bildet er tatt på en strand som heter Anse Petit (som betyr liten strand) på La Digue, og viser Katharina på stranden i det dagen er på hell. På grunn av den sterke solen, var det først da vi tok henne ut av skyggen fra Palmetrærne, forteller fotograf og far Børre Opsahl.

- Ettersom bølgene fremdeles var relativt sterke slo de langt inn på den langgrunne stranden, mens vannet fordampet i den stekende solen - og skapte en litt magisk stemning.

Action i parken

Mens vinnerbildet nok en gang kommer fra fremmede strandparadiser, tar vi også med en god nummer to. Et spennende bilde fotografert av Lars Kvensjø i Frognerparken i mai i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommerstemning i Frognerparken fotografert av Lars Kvensjø - her oppheves tyngdekraften. Foto: Even Tjosaas
Sommerstemning i Frognerparken fotografert av Lars Kvensjø - her oppheves tyngdekraften. Foto: Even Tjosaas Vis mer

- Mitt sommerbilde er tatt i Frognerparken tidlig i sommer - nærmere bestemt 10.05.01 (denne sommerens 2. varme dag). Meningen var å få et fint bilde av det flotte sammenslåbare Leisure Table. Tilfeldigvis kom en frisbee susende forbi, og tok med seg det som var av på bordet... Du kan fint se den hvite frisbee'en og ølboksen - som henger i lufta som en hån mot tyngdekraften...

Det forteller innsenderen Even Tjosaas, som er identisk med den litt uheldige frisbeekasteren.

Lang ferievei

Denne uken har vi også kåret første vinnerartikkel. Leserbrevet fra Christina Schöndorf forteller om opptakten til det som forhåpentligvis ble en drømmeferie:

- Mitt reisebrev handler om båtreisen til Koh Lanta i Thailand, dit vår familie reiste i februar i år. Det var en veldig lang reise spesielt med to små barn. Men det var verdt strevet, fordi Koh Lanta var en fantastisk øy. Jeg prøver i mitt reisbrev å skildre stemningen jeg følte ombord på vei fra Vinter-Norge til tropisk sommer .

 • Artikkelen kan du lese her.
 • Bli med du også!

  Mer om sommerkonkurransen, hvordan du deltar og hvilke regler som gjelder, finner du her.

  Star Tour er hovedsponsor i sommerkonkurransen. Her er premiene du kan vinne:

 • I september kåres de endelige vinnerne i hver konkurranse. De får begge et gavekort fra Star Tour til en verdi av 5.000 kroner.
 • Ukevinnere i artikkelkonkurransen får fire billetter til Hunderfossen Familiepark.

 • Ukevinnere i fotokonkurransen får gavekort for to til Danmark med Stena Line.

 • Ukevinnerne går videre til finalen, sammen med noen utvalgte juryfavoritter. I juryen sitter ansatte fra DinSide og Star Tour. Juryen vil også kåre beste artikkel.

 • Trenger du inspirasjon? Sjekk noen av bildene som kom inn i fjor.
 • Slik deltar du

  Husk å skrive litt om hvor bildet er tatt, og om omstendighetene rundt det. Bildene sender du til oss per e-post, eller i en konvolutt adressert til DinSide Reise, PB 1178 Sentrum, 0107 Oslo. Vi kan ta imot bilder både i digitalt format (jpg), som papirbilder eller lysbilder. Vi kan dessverre ikke returnere bildene som blir sendt inn.

  Ut på tur?

  Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.