Gigantselskapet British Airways har blitt hardt rammet av både økt konkurranse og finanskrise. Foto: Kevin McCool
Gigantselskapet British Airways har blitt hardt rammet av både økt konkurranse og finanskrise. Foto: Kevin McCool Vis mer

BA dropper matservering på korte turer

Harde tider krever kostnadskutt.

Publisert
Sist oppdatert

British Airways har inntil nå vært et av få flyselskaper som fortsatt serverte gratis mat til passasjerene også på korte flyturer. Det betød at norske passasjerer på vei fra Oslo til London, Aalborg eller Århus med flyselskapet, kunne forvente seg servering ombord.

Det blir det nå slutt på. British Airways er ute i hardt vær, og tapte svimlende 400 millioner pund i fjor, cirka 4 milliarder kroner, skriver Telegraph co.uk. Matserveringskuttet er et middel for å spare penger. Selskapet tror de kan spare 22 millioner pund årlig, rundt 220 millioner kroner, på å kutte ut gratismåltider på korte flyturer.

I løpet av august vil matservering på alle flyturer under 2 1/2 time kuttes etter klokken ti på formiddagen. Morgenpassasjerene vil fortsatt få serevert en frokost, men etter klokken ti er det bare kjeks eller det flyselskapet kaller "lett snacks" som serveres. Selskapet vurderer også å kutte gratisserveringen av alkohol ombord.

I tillegg vil BA bytte ut vannflasken alle langdistansepassasjerene får utdelt med mindre kopper med vann, og businessklassepassasjerene kan forvente seg at måltid nummer to, som vanligvis blir servert rett før landing, blir redusert. Grunnen til dette, er at en undersøkelse viste at 1/3 av disse måltidene ikke ble rørt av passasjerene.

Følger etter andre selskaper

Dermed følger BA i sporet til for eksempel SAS, som kuttet gratis matservering på korte flyturer for noen år siden (business og economy extra-passasjerer får fortsatt servering). SAS-passasjerer får imidlertid fortsatt frokostservering på innenriksflyvninger før klokken ni, og gratis kaffe og te på flyvninger over 40 minutter. Utover dette kan passasjerene kjøpe mat og drikke ombord.

Hverken Norwegian eller Ryanair har gratisservering av mat eller drikke ombord. Her kan passasjerene kjøpe fra menyene. British Airways har foreløpig ikke sagt at de vil begynne å selge mat ombord på de korte flyvningene. Passasjerene vil bli servert drikke og lett snacks. Skal du ut og fly med selskapet, bør du altså spise før du går ombord, eller kjøpe med deg noe fra flyplassen.

Flyr du på businessklasse eller som Club Europe-passasjer på BAs internasjonale kortruter, vil du fortsatt få servert mat ombord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer