Azurkysten på budsjett

Det er lekkert, det er dyrt, men vi har tipsene for en rimeligere ferie her.

Azurkysten trekker millioner av turister hvert år. her fra Nice. Foto: Damian Searles
Azurkysten trekker millioner av turister hvert år. her fra Nice. Foto: Damian Searles Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frankrikes Côte d'Azur er et av Middelhavets mest populære områder for sommerturistene. Og dit alle drar, er det ganske dyrt å feriere.

Men SÅ ille trenger det ikke å være. Det gjelder bare å planlegge litt, finne billig og bra overnatting, finne de fine strendene uten dyr solstolleie, og vite hvor de rimelige kvalitetsrestaurantene ligger.

Les også: Den franske rivieraen for familier

Nice

Nice er en stor favoritt blant nordmenn, men spesielt billig er det ikke å feriere i Côte d'Azurs "hovedstad". Men, det finnes muligheter.

Rullesteinstranden i Nice er stedet å se og bli sett, og fytterakkern for en pris for å leie en solstol på en av strandkafeene. Det er imidlertid gratis å slenge ned håndkledet på de offentlige småbitene av stranden mellom strandkafeenes solsenger. Noen av disse har også skikkelige toalett- og dusjfasiliteter. Les mer om dette hos Allaboutnice.com.

Museene i Nice er gratis å besøke, så pass på å få med deg noen av disse. Sjekk listen over gratismuseene her.

Mat må man ha mellom solingen og museumsbesøkene. Lou Nissart (1 rue de l'Opéra) er et godt valg. Her får du deilige franske retter til under 15 euro, eller en trerettersmeny til rundt 25 euro. På kvelden kan du prøve L'Escalinda, som serverer spesialiteter fra Nice. Stedet har eksistert i 50 år, så her snakker vi om en slager. Trerettersmeny til 24 euro. Husk å bestille bord.

Vi har tidligere nevnt rimelige overnattingssteder i Nice i saken Billig overnatting der Middelhavet er dyrest. Her nevnes Villa Saint Exupéry et stilig hostell med flere dobbelt- og trippelrom med egne bad. Dobbeltrom koster 80 euro, trippelrom koster 70 euro i høysesongen. Et annet alternativ i Nice kan være Hôtel Paradis, med dobbeltrom for 55-110 euro.

Cannes

Cannes er verdenskjent pga. filmfestivalen som går av stabelen i mai, men det er ikke mindre glamorøst i den lille byen ellers i året.

Kom deg vekk fra silikonen og gullkjedene på strendene i Cannes, og ta båten ut til øyene Les Iles de Lérins. Regn med å betale 12 euro tur/retur. Ute på øyene er det færre folk, flotte strender, og både en botanisk sti og et kloster fra 400-tallet. Vel tilbake i Cannes må du utforske gamlebyen Le Suquet med sine smale brosteinsgater, spesielt bratte Rue St Antoine.

Rimelig og bra overnatting på La Petite Maison i Cannes. Foto: La Petite Maison
Rimelig og bra overnatting på La Petite Maison i Cannes. Foto: La Petite Maison Vis mer


Spis billig og bra på Taverne Lucullus (4 place du Marché Forville), som serverer tradisjonell provencialsk mat. Dagens lunsjrett koster bare 10-12 euro. Prøv også L'Assiette d'Provencale (9 quai Saint-Pierre), som har trerettersmenyer for under 25 euro.

Bo billig og bra på La Petite Maison. Gjestehuset har to soverom (med egne bad), så du må bestille tidlig. Prisene ligger på 80-120 euro med frokost. Hotel Oxford ligger i Cannes sentrum, og har 11 rom, alle oppusset i 2007. Dobbeltrom fra 80 euro i juli.Se flere gjestehus i Cannes her.

St. Tropez

Hit valfarter de rike og berømte til sine gedigne villaer, sine faste suiter på luksushotellene, eller de kommer tøffende inn med superyachtene sine.

Utsikt mot strendene ved Pampelonne. Foto: Malbarre
Utsikt mot strendene ved Pampelonne. Foto: Malbarre Vis mer


Ikke løft på øyenbrynene når solsengen på en av de hotte strendene koster 20 euro dagen. Kanskje gøy og ligge blant fiffen og spotte kjendiser en dag eller to, men St. Tropez har flere fine offentlige strender der det ikke koster noe å slenge ned håndkledet. Langs kyststien som går fra den gamle havnen og hele veien til Pampelonne, ligger flere. Plage de la Briande er et eksempel, og deler av trendy Plage de Pampelonne er også offentlig.

Det kryr av overprisede spisesteder i og rundt St. Tropez. Her er et par perler med hyggelige priser: Le Kikouiou (route de Bonne Terrasse) ligger to minutter fra stranda, og serverer pizza, salater og grillet fiks og kjøtt til 10-15 euro. Inne i selve St. Tropez ligger Basilic Burger (place des Remparts), som serverer burgere, omeletter, kjøtt og salater. En flereretters lunsjemny koster rundt 15 euro. Dette er en favoritt blant lokalbefolkningen.

Det er dyrt med overnatting i St. Tropez. Det finnes noen få rimelige overnattingssteder, men du må være tidlig ute for å få rom her. Prøv b&b'et Rue Saint-Jean (12 rue Saint-Jean), som har dobbeltrom for 125 euro om sommeren. Les Amandiers kan tilby både badebasseng og hage. I høysesongen koster et dobbeltrom 90-125 euro. Se en oversikt over flere billige og bra gjestehus her.

Marché Provençal i Antibes er stedet å bruke alle sansene. Foto: Stine Okkelmo
Marché Provençal i Antibes er stedet å bruke alle sansene. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Antibes

Pittoreske Antibes var og er en magnet for kunstnere. Både Picasso, Monet og Renoir har bodd her og malt. I dag er Antibes også som fluepapir for de rike.

Rusle rundt i gamlebyen, og pass på å få med deg matmarkedet Marché Provençal. Her kryr det av oster, urter, frukt, grønnsaker, fisk kjøtt, lavendelprodukter, olivenprodukter osv.

Er du interessert i kunst, må du prøve kunststien i Antibes, som tar deg med til de forskjellige stedene verdenskjente kunstnere har hentet sine Antibes-motiver fra. Vi gikk den selv, og det var en opplevelse. Les mer her. Få også med deg Picasso-museet.

Ut og spise? Du finner god mat og avslappet stemning på La Taverne du Safranier (Place du Safranier). Her får du en skikkelig treretters middag med høy kvalitet for rundt 25 euro. Tør du, så tar du turen innom Absinthe Bar La Balade (25 Cours Masséna) like ved, et av få steder som har lov å selge den irrgrønne drinken. Her kan du også få servert litt småsnacks til drikken.

Ikke grisebillig, men mye for pengene hos Val des Roses i Antibes. Foto: Val des Roses
Ikke grisebillig, men mye for pengene hos Val des Roses i Antibes. Foto: Val des Roses Vis mer


Det er ikke flust med rimelig overnatting i Antibes, men prøv La Jabotte, som har 10 rom og en felles patio. Priser fra 95 til 108 euro i høysesong. Litt dyrere, men mer luksuriøst boutiquefølelse finner du hos Val des Roses. Dette er en villa med svømmebasseng, og inklidert i romprisen er frokost, ettermiddagste, fri minibar, sykkelleie og velkomstdrink. Prisen er fra 250 euro i sommersesongen.

Fly billig til Azurkysten

Heller ikke i Antibes MÅ du leie en dyr solseng. Foto: Brynjulf Blix
Heller ikke i Antibes MÅ du leie en dyr solseng. Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Internasjonale flyplasser med direkteflyvninger fra Norge finnes i Nice og i Marseille. Til Nice flyr både SAS og Norwegian fra Oslo. Ryanair flyr fra Sandefjord til Marseille (det er noen timers tog- eller kjøretur fra Marseille til noen av stedene som er nevnt i denne saken).

Flere charterselskap har også turer til Azurkysten (også fra andre flyplasser enn Gardermoen), så du kan være heldig og finne en flybillett blant restplasstilbudet. For å finne billige billetter, sjekk reisenettsider som Solfaktor og Reisefeber. Her kan du finne billige plasser på charterflyene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer