Avlingen er klar – festen er i gang

Calypso, bumper til bumper, congalines, glitrende kostymer og mat er bare noen av de velvalgte ingrediensene under den vel tre uker lange festen The Crop is over på det karibiske øyriket Barbados.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Festen begynner med Cermonial Delivery of the Last Canes, og kroningen av karnevalets konge og dronning. Kroningen starter med en støyende parade med dekorerte flåter til det nasjonale stadion hvor det blir holdt en livlig galla. Her danses det til karibiske rytmer ispedd de rytmene tilreisende måtte ha i bagasjen. Utallige boder sørger for å holde tanken din full av god mat og drikke. De neste tre ukene er det fest med konserter og markeder frem til festens finale: Kadooment Day.

Glitrende

Kadooment Day legges alltid til den første mandagen i august, men helgen i forveien bruker du tiden på annet enn soving. Da konkurrerer nemlig lokale calypsoband om å bli slått partymonarker. Den gjeve tittelen erverves gjennom å gi de beste showene. Det hele kulminerer mandag med Grand Kadooment, det store potpurriet av gatefest, parade og karneval. Da drar flere dusin musikkgrupper, hver av dem akkompagnert av hundrevis av lekkert utkledde dansere, gjennom byen. Trodde du at det skulle bli morsomt å se på? Vel, glem det! Her blir du beordret til å delta. Husk bare å følge kleskodeksen denne dagen: Smått, glitrende og sexy. DinSide Reise har allerede pakket kofferten og er sikker på suksess i grenen Wukkin’ up: Dansen som ifølge Barbados’ befolkning blir arrestert for å utføre de fleste andre steder utenom i Karibia.

Ifølge nettstedet Barbados.org så festen dagens lys allerede på 1780-tallet. Den gang var den karibiske øya verdens største sukkerprodusent. Avrundingen av sukkersesongen kulminerte i en feiring av en vellykket sukkerinnhøsting. Imidlertid fikk sukkerproduksjonen sitt endelikt en gang på 1940-tallet, og med fulgte The Crop is over-festen. I 1974 hentet den karibiske befolkningen frem festen igjen med all den ekstravaganse som følger med.

Fakta

Karnevalet starter den 13. juli og varer frem til 5. august. For å komme deg til Barbados, kan du fly til London, og deretter fly Virgin Express, Virgin Atlantic eller British Airways frem til Barbados. Hos reisebyrået Bennett BTI får vi oppgitt priser fra 9.000 kroner. Flere norske turoperatører selger pakkereiser til Bahamas.

 • Turistkontorer
  Barbados Turistbyrå
  Tlf.: + 46 (0) 8 411 5066
  Fax: + 46 (0) 8 411 5067
  E-post: sweden@barbados.org

  Bridgetown Tourist Office
  Harbour Road, Bridgetown
  Tlf.: + 246 427-2623
  Fax: + 246 426-4080
  E-post: btainfo@barbados.org

  Barbados - the Crop is over
  FunBarbados
  Turistkontoret Barbados’ skandinaviske nettsted

 • Sexy party i Karibia
  - DinSide Reise har også tidligere skrevet om fester på Barbados.
 • Kilde: World-party.com, Barbados.org

  Ut på tur?

  DinSide Reise har de nyttige reiseplanleggingsverktøyene.

 • Finn restplassen
  - Gjør et kupp. Flere tusen reiser legges daglig ut til lavpris.

 • Restplassvarsling per SMS.
  - Få beskjed når nye restplasser blir lagt ut for salg

 • Fergekalkulatoren
  - Få oversikten over fergeselskapenes tilbud.

 • Reiseguiden
  - Sjekk ut lesernes beste reisetips, eller del ditt beste reisetriks med andre.

 • Valutakalkulatoren
  - Hvor mye er en bath? Eller en euro? Valutakalkisen har svaret.