Avinor vil kroppsskanne flypassasjerer

Oslo (NTB): Utstyr som gjennomlyser klær, kan bli innført på norske flyplasser. Avinor håper å kunne teste ut skanneren på Sola flyplass.

Publisert
Sist oppdatert

Avkledd i sikkerhetskontrollen

Avinor vil kroppsskanne passasjerer, dvs. kle av deg med røntgenmaskin. Hva synes du om det? (Avsluttet)
Avskyelig, det vil jeg ikke!(50%)
Det er kjempebra(30%)
Ingen sterke meninger(20%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Gjennomlysning av klær på flyplasser i Norge blir resultatet hvis Avinor får gjennomslag for sin søknad om denne teknologien. Prosjektet kan tidligst starte i mai 2008, hvis det blir godkjent av Luftfartstilsynet, skriver Aftenposten.

Representanter fra Avinor og Datatilsynet dro i høst til Schiphol for å se på maskinene i bruk på den nederlandske flyplassen.

- Du går inn i maskinen, løfter armene, og så blir det tatt et bilde av deg på tre sekunder. Operatøren ser kroppens konturer i sort hvitt. De ser også om det er noen gjenstander skjult under klærne, forteller Ole Folkestad, teknisk ansvarlig for security-utstyr i Avinor.

Personellet som ser de «avkledde» passasjerene, sitter i et eget rom, og kan ikke se dem ansikt-til-ansikt.

En rundspørring Aftenposten foretok blant passasjerer på Oslo Lufthavn Gardermoen i går, viste stor skepsis til en slik kroppsskanner. (©NTB)

[email protected]Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer