Avgift skremmer

Den nye Noxavgiften ser ut til å ha negativ innvirkning på cruisetrafikken på Vestlandet.

Noxavgiften skremmer cruiserederiene vekk fra Norge. Så langt har to rederier kansellert tilsammen åtte seilinger langs kysten av Vestlandet kommende sommersesong. Nå frykter Cruise Norway AS flere innstillinger, skriver Boarding.no

- Vi ser nå at trusselen fra rederiene om å kansellere mellom 25 og 50 prosent av trafikken allerede fra neste år er svært reell, sier direktør Wenche Nygård Eeg.

Den særnorske noxavgiften skremmer cruiseskipene vekk fra norskekysten. Cruise Norway AS har de siste dagene fått avbestllinger fra to rederier. Til sammen kansellerer de to rederiene åtte seilinger.

- Cruise- og reiselivsnæringen er for Noxavgift, men denne bør innføres i et større perspektiv, slik at vi ikke får en konkurransevridning mot andre land, skriver Cruise Norway-direktør Wenche Nygård Eeg i en pressemelding.

Cruiseskipet Rotterdam har fire årlige cruise til Norge, fra København via Vik i Sognefjorden til Flåm med retur. Nå har de bekreftet at de kansellerer sitt anløp i Vik, for å spare Noxavgiften. Med kun ett stopp i Norge, slipper rederiene å betale denne avgiften.