Avansert seniorshopping

Rullatorer, stokker og protesesåpe står i hyllene på verdens eneste handlesenter for pensjonister. >> BILDER: Seniorshopping

Seniorenfachmarkt Deliga i Grossraeschen i Tyskland mottar tre fulle busslaster med pensjonister i handlemodus, hver dag! Her vanker det gratis kaffe og kake, mens tilskuerne kan la seg underholde av en motevisning som presenterer det siste innen seniorklær og tilbehør som rullatorer og annet.

Eieren, Angelika Deliga, åpnet butikken for ett år siden, og har planer om å franchise ideen over hele Tyskland. Og kundegrunnlaget bør det i alle fall ikke stå på; Tyskland har den laveste fødselsraten i Europa, som fører til at de eldre blir en stadig større gruppe av befolkningen. 18,9 prosent av befolkningen er i aldersgruppen 65 år pluss, mens kun 14,4 prosent er i aldersgruppen 0-14 år (tall fra 2005, ifølge CIA World Factbook). I Norge er forholdet til sammenlikning: 14,8 prosent er 65 år pluss, mens 19,5 prosent er mellom 0 og 14 år.

I seniormarkedet finnes produkter som klær, sko, husholdningsprodukter, hygieneartikler, mat, snaps og andre produkter som tilfredsstiller de eldres behov.

>> BILDER: Seniorshopping

Gratis kaffe og kaker akkompagnert av visning av mote og annet utstyr - som denne elektriske scooteren.
Foto: Conservation International via Getty Images Foto: Conservation International via Getty Images Vis mer