Australias beste strender

Lange, hvite, rene og pene – Med over 11.000 å velge fra, gir vi deg Australias beste strender. >> Her er noen av Australias strandperler

Australia er verdens største badeland. Landet har strender som strekker seg rundt hele kontinentet og på de mange øyene langs kysten.
Surfing, bading, sand og soling, landet byr på en overflod av alt som er underskuddsvarer i vår egen fjære. Det er kanskje derfor undersøkelser viser at nettopp Australia står øverst på reiselista for mange nordmenn.

Foto: Tourism Western Australia Foto: Torism Western Australia Vis mer

Australias beste strender

  1. Australias beste strender


17 år og 11.000 strender

Stranda har alltid hatt en spesiell plassering i den australske kulturen. Flesteparten av de rundt 20 millioner innbyggerne i landet, har bosatt seg ved havet. For mange australiere er stranda både arbeidsplass og lekegrind.
For to år siden kom den australske marinebiologen Andrew Short hjem fra en litt spesiell arbeidsreise. Han hadde kartlagt 11.011 australske strender. Med over 36.000 kilometer kystlinje å traversere, tok det 17 år å fullføre. Da han kom i mål, kunne han også fortelle at han hadde funnet sin favorittstrand.

– Det har vært en fornøyelse hele veien, men min favoritt er en liten steinstrand på Kangaroo Island i Sør-Australia. Jeg liker havstrømningene og de konstante bølgene der, fortalte forskeren til den australske avisen The Guardian. Vi går ut ifra at han ikke er like solkåt som oss nordmen, ettersom Kangaroo Island er en av de mest forblåste stedene i landet. Vi i DinSide Reise har ikke hatt 17 år til rådighet, men har allikevel valgt ut noen av våre favorittstrender Down Under. Kanskje du også finner ditt paradis blant en av dem …

>> Her er noen av Australias strandperler

Relaterte artikler:

TEST DEG SELV: Den store Australia-testen
BILDESERIE: Svimlende Sydney Tower Skywalk
Dykking på Det store barriererevet

>> Her er alle våre Australia-artikler