Auckland - betal for å dra, gå på museum

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


 • Offisielt navn: Auckland International Airport Limited
 • Stedet hvor de fleste menneskene ankommer eller forlater New Zealand, ble etablert allerede i 1928. Bygningene er kompakte og fine, uten at det blir trangt om plassen. Den internasjonale delen er nokså liten, og gatene slynger seg innover en gang i stigende rekkefølge.

  Taxfreeutvalget er relativt stort med alkohol, parfyme, godteri, musikk, smykker, suvenirer i fleng og ikke minst leker. Serveringsstasjonene har både McDonald's og sushi-restaurant, men består hovedsakelig i et knippe barer og kafeer.

  Kompakt og fin flyplass. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll
  Kompakt og fin flyplass. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll Vis mer


  For stillhet til bønn finnes et kapell. For private sammenkomster er tre lokaler til leie; The Clubhouse, The Cabin og The Coachrooms. Telefoner og dusjer er lett tilgjengelig. Internett koster 2 NZ dollar for 10 minutter - nærmere en krone per minutt.

  Hos teleselskapet Vodafone er det også mulig å låne mobiltelefon for oppholdet på øya om du ikke skulle ha dekning. Har du norsk abonnement, vil ikke det være noe problem ettersom New Zealand også operer med GSM-nett, men skal du ringe og bruke en del telefon, bør du vurdere prisene.

  Flyplassen har faktisk sitt eget Airtime Magic Museum. For de minste finnes lekerom og underholdningssenter med flysimulator og lego. Like ved flyplassen, Tom Pearce Drive, er det er en liten fornøyelsespark og minigolfbane. Her finnes også treningssenter og trimløyper.

  Husk å betale de 25 dollarne før du drar, om du er over 12 år og har vært i landet over 24 timer.

  Er du ikke fornøyd, kan du gi flyplassen tilbakemeldingen på nettsiden deres.

  "Trish" ser på Aucklands flyplass som gjennomsnittlig.

  - De har et fornuftig shoppingsortiment, sier forretningskvinnen.