Asiatisk luksus til København

Det er ikke hver dag en ny danskebåt legger til havn. Det ble da også behørig markert da DFDS’ nye danskebåt, Pearl of Scandinavia, klappet til kai i Oslo for aller første gang.

Hornmusikken ønsker Pearl of Scandnavia velkommen til Oslo.
Hornmusikken ønsker Pearl of Scandnavia velkommen til Oslo. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Pearl of Scandinavia
Pearl of Scandinavia Vis mer
Havnedirktør i Oslo, Per Mauritz Hanssen, ankommer skipet - og får utlevert en orkidé.
Havnedirktør i Oslo, Per Mauritz Hanssen, ankommer skipet - og får utlevert en orkidé. Vis mer

Båten la til kai onsdag 27. juni. Det var hornmusikk på kaia, vaiende norske flagg og tilløp til noe som minnet om 17. mai-tog. Om bord var det orientalske damer, orkideer, sprudlende champagne og et hundretalls trofaste DFDS kunder. Havnedirektør i Oslo, Per Mauritz Hansen, var til stede for å kaste glans over arrangementet.

Her finner du vår bildespesial fra Pearl of Scandinavia.

Størst

Pearl of Scandinavia erstatter Queen of Scandinavia, som nå er satt i trafikk mellom Amsterdam og Newcastle. Pearl blir det største skipet i DFDS sin flåte, og i selskapets historie. DFDS har trafikkert strekningen Oslo-København i 135 år, og i gjennomsnitt har de fått nytt skip hvert 5. år.

Orientalsk

Pearl of Scandinavia har tidligere fraktet asiatiske gjester rundt i Østen. DFDS skal ha jobbet for å bevare det orientalske preget som var på båten. De har brukt 1 milliard norske kroner på ombygginger av båten, og mye er forandret. To palmer som strekker seg gjennom to etasjer er det som kanskje minner mest om Orienten. Ved innsettingen av båten ble det orientalske preget fremhevet med orkideer, orientalske damer og dans.

Passasjerer og biler

Båten har en kapasitet på 2.100 passasjerer, fordelt på 720 lugarer. Alle lugarene er plassert over vannlinjen. Bildekket er 1 kilometer langt, og rommer like mange biler som det er dager i året; 365.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skipet ble bygget i 1989, og er altså rehabilitert i år. Det er 176,8 meter langt og 29,6 meter bredt.

Restauranter og fornøyelser

Ombord har du selvsagt flere restauranter og aktiviteter å velge mellom. Du kan ta en joggetur på løpebanen på øverste dekk for å forbrenne noen kalorier før middagen – eller du kan svette innendørs i helsestudioet. Du kan ta en dukkert i bassenget på akterdekket – men regn ikke med å få plass til de lengste svømmetakene. Det er også flust med boblebad på skipet; på akterdekket, ved det innendørs svømmebassenget eller i din egen lugar. Vi kommer tilbake med en reportasje fra de flotteste lugarene i neste uke.

Her kan du se bilder fra Pearl of Scandinavia.

Relaterte artikler

Vi har tidligere omtalt de beste lugarene på disse skipene:

  • Crown of Scandinavia: Luksussuite til minipris

  • M/S Stena Saga: Toppen av Dansebåten

  • Kronprins Harald: Til Kiel med stil

  • Color Festival: Enkel luksus på festferga
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.